banner55

Tarhan: İstiklal marşımız şarkı ya da türkü değildir!

Tarhan: İstiklal marşımız şarkı ya da türkü değildir!

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Mart 2018 Perşembe 10:53
Tarhan: İstiklal marşımız şarkı ya da türkü değildir!


CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada son günlerde tartışmaya açılan ve son olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bir organizasyonunda saz ve tef eşliğinde söylenen İstiklal Marşımız için herkesi sağduyulu davranmaya davet etti.

Tarhan, "İstiklal Marşı milli bir ruh ile yazılmış ve bestelenmiştir. Her fırsatta yerli ve milli olduklarını söyleyenlerden bu saygısız durum için açıklama bekliyoruz" dedi.

 
MİLLİ MARŞIMIZ 88 YILDIR TEFLE DEĞİL, AŞKLA SÖYLENİYOR

Tarhan, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği bir organizasyonda İstiklal Marşımız saz ve tef eşliğinde söyleniyor. Hiç kimse saygı duruşunda bulunmuyor. İstiklal marşımız şarkı ya da türkü değildir. 88 yıldır milli duygular ile saz ve tef eşliğinde değil aşkla söylenmektedir" dedi.

MİLLİ MARŞIMIZ, MİLLİ DEĞERİMİZ DEĞİL Mİ?

Tarhan, "Her fırsatta yerli ve milli olduğundan bahsedenler milli marşımızın değiştirilmeye çalışılmasına ne için sessiz kalıyorlar? 

Milli marşımız, milli değerimiz değil midir? 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliğinde gerçekleşen olayda milli marşımız sırasında kimse saygı duruşunda bulunmuyor. Milli marşımız tef eşliğinde söyleniyor. 

Bu milletimizin değerlerine yapılan açık bir hakarettir. Buradan özellikle AKP’nin Kocaeli milletvekillerine sormak istiyorum. Bu şekilde mi yerli ve milli olacaksınız?” dedi.

ARKADAŞ YURDUMU ALÇAKLARA UĞRATMA SAKIN

Tarhan sözlerini şöyle tamamladı:

Mehmet Akif Ersoy, 'Arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın' cümlelerini yazarken sanıyorum bu günleri işaret etmiş. Milli bilincimize, milli birliğimize, barışa ve adalete her koldan bu kadar çok saldırı varken, İstiklal marşımızı tartışmaya açanları kınıyorum. Milletimiz için çok önemli olan konularda beyanda bulunmadan önce herkesi ayrıştırıcı değil birleştirici dil kullanmaya davet ediyorum.

Son Güncelleme: 22.03.2018 10:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37