Tarhan: Sanayi Bakanlığı’nın Bilişim Vadisi’nde bildiği bir şey yok

Tarhan, Sanayi Bakanı'nı eleştirdi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Ekim 2016 Perşembe 12:30
 Tarhan: Sanayi Bakanlığı’nın Bilişim Vadisi’nde bildiği bir şey yok



Bilişim Vadisi’ni Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, konuyla ilgili olarak TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesine, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün verdiği yanıtı değerlendirdi. 

Tarhan değerlendirmesinde; “Süreç halka rağmen yürütülüyor. Bunu verilen önerge yanıtlarından görüyoruz. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Bilişim Vadisi’nde hafriyatlar çevre kirliliği yaratmıyor” diyor. Sorumluluğu da üzerinden atıyor.

Bilişim Vadisi sürecini baştan beri dikkatle takip ediyorum. Ödüllü binaların entegrasyon yerine, yıkıldığı bir süreç yaşandı. Bu yıkımın sorumluluğunun ise Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketi’nde olduğu ifade edildi. 

Bilişim Vadisi gibi bir oluşumda bakanlığın kendisini herhangi bir konuda sorumlu görmemesini anlayabilmek mümkün değil. 50 milyon dolar civarındaki bir kaynakla, 10 yılda yapılan binalar yürütmeyi durdurma kararına rağmen yıkılıyor. Yani aslında hukuka meydan okunuyor.

Bilişim Vadisi ile ilgili olarak denetim yetkimiz çerçevesinde Bakanlığa başka bir soru önergesi verdim.
Bu önergede de yine ihaleye ilişkin sürecin yanında, çevre kirliliği, kamulaştırma ve izale-i şüyu davalarını gündeme getirdim.

Ancak bundan önceki önergede Bakanlığın bilip, görmediği yıkım süreci burada da çevre kirliliğinde karşımıza çıktı.
Çevre kirliliği iddialarının doğru olmadığını söyleyen Bakanlığın, sorumluluğun da müteahhitte olduğunu söylemesi son derece manidar. Oysa bizzat bana bu konuda çok sayıda şikayet ileten yurttaşımız var. 

Anlaşılan Bakanlığın, Bilişim Vadisi’nde bildiği herhangi birşey yok. Arsa sahiplerinin mağdur olmamaları için rızaları doğrultusunda mutabık kalınarak satın alma işlemi yapıldığına dair yanıtı ise kamuoyunun takdirine bırakıyorum.
Ortalama ve genel ifadelerle bu önergeye yanıt verilmiş olmuyor.

Bilişim Vadisi’nde anlaşılıyor ki süreç halka rağmen yürütülüyor. Ancak şunun bilinmesini istiyorum halka rağmen yaptığınız hiçbir şey başarı ile anılmaz. Ancak şaibelerle anılır” dedi. 



Son Güncelleme: 14.10.2016 00:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37