Tarhan, taşocağı hakkında soru önergesi verdi

Tarhan, taşocağı hakkında soru önergesi verdi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Temmuz 2018 Pazartesi 13:54
Tarhan, taşocağı hakkında soru önergesi verdi


CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Gebze Kirazpınar mahallesine yakınlığı ile rahatsızlık veren taş ocağı hakkında önerge verdi.

Emlak Konut tarafından yapılan sitelerin hemen 300 metre yanında taş ocaklarının mevcut olduğunu dile getiren Tarhan şunları söyledi:

Kocaeli ili Gebze ilçesi Kirazpınar mahallesinde Emlak Konut tarafından 550 konutluk ve 800 konutluk iki site, ayrıca Kocaeli Büyükşehir tarafından 213 konutluk olmak üzere toplam yaklaşık 1600 konutluk bir yerleşim yeri mevcuttur. 1600 konutun tamamı dolu olup oturum devam etmektedir. Ayrıca Gebze Emlak konutları 3. etap projesi kapsamında devam eden 1903 adet konut bulunmaktadır. Bittiğinde buradaki toplam konut sayısı 3500 adet olacaktır.

Emlak Konut tarafından yapılan bu sitelerin hemen 300 metre yanında taş ocakları mevcut. Taş ocaklarında yapılan patlamalar mahalle sakinlerini korkutmakta, binaları sarsmakta ve temellerine zarar vermektedir. Ayrıca bu taş ocakları sebebi ile sürekli toz gelmekte ve burada oturanların özellikle çocukların sağlığı açısından tehlike saçmaktadır. 

MAĞDURİYET BİR AN ÖNCE GİDERİLSİN


Mahalle sakinlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanı'na defalarca konuyu bildirdiklerinin altını çizen CHP'li Tarhan verdiği soru önergesinde mağdur mahalle sakinlerinin bir an önce mağduriyetinin giderilmesini talep etti. 


Son Güncelleme: 30.07.2018 14:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37