banner55

Tarhan:Ekonomi sanayileşmeye değil inşaata ve ranta dayalı

Tarhan:Ekonomi sanayileşmeye değil inşaata ve ranta dayalı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Aralık 2017 Cuma 12:09
Tarhan:Ekonomi sanayileşmeye değil inşaata ve ranta dayalı



CHP
Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Türkiye’deki sanayilerin doluluk oranı ve TÜBİTAK ile ilgili basın açıklaması yaptı.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'ın Plan Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında sanayinin ve Tübitak’ta çalışan bilim insanlarının durumu ile ilgili sorduğu sorulara Bakanlık’tan cevap geldi. Sanayi doluluk oranı % 60.

EKONOMİ SANAYİLEŞMEYE DEĞİL İNŞAATA VE RANTA DAYALI

"Türkiye’de bir yatırım yapılacaksa önce sanayiye yapılmalı, yatırımcı ve üretici teşvik edilmeli" diyen Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye büyük bir ekonomik krizin tam ortasında. 2018 yılı ekonomi ölçümlerinin ağır sonuçlara gebe olduğunu çok açık ortada. Bu duruma gelinmesine iktidarın inşaat ve rant üzerinden uyguladığı yanlış politikalar sebep olmuştur. 

Sanayisi ötekileştirilmiş bir ülkeden kalkınma bekleyemezsiniz. Ekonominin, refahın artması için önce ekonominin ayağa kaldırılması gerekir. Maalesef bugün sanayi sitelerinin doluluk oranı %60’larda. Demiryolu, liman bağlantısı olmayan sanayi siteleriyle kalkınma yapmayı beklerseniz hezimetten kaçamazsınız. Türkiye’de bir yatırım yapılacaksa önce sanayiye yapılmalı, yatırımcı ve üretici teşvik edilmelidir.

2017 YILININ İLK 9 AYINDA 21.239 ÜRETİM YAPAN ŞİRKET KAPANDI

Türkiye’ye artık yabancı yatırımcı gelmiyor. Çünkü önce ülkenin demokratik durumuna bakıyor, insan haklarına bakıyor, eğitimli ve donanımlı insan gücüne bakıyor. Tablonun iç açıcı olmadığını gören yabancı yatırımcı ülkemizi tercih etmiyor. 
Yabancı yatırımcının yanı sıra yerli üretici de kan ağlıyor. 2017 yılının ilk dokuz ayında 21.239 üretim yapan şirket kapanmış durumda. Ayakta durmaya çalışanların birçoğu da şirketlerine kiralık tabelasını asmış. Cumhuriyet tarihinde hiçbir zaman üretici bu kadar zorlanmamıştır.

BİLİM YUVASI TÜBİTAK TERÖR ÖRGÜTÜ KAMPI MIYDI?

2013 yılından bugüne kadar TÜBİTAK'da 2147 kişinin işine son verildiğini de açıklayan Tarhan şunları söyledi:

Biz TÜBİTAK ile gurur duymak istiyoruz. Ancak bilim üretmesi gereken kurumun adı her gün başka bir skandal ile gündeme geliyor. Genç zihinlerin ortaya koydukları projelerin TÜBİTAK tarafından yüzüne bakılmazken, bu projeler özellikle Avrupa ülkelerinde değer buluyor ve hızla artan beyin göçleri gerçekleşiyor. 

Ayrıca 2013 yılından günümüze kadar 2147 kişinin işine son verilmiş. Bunlardan 1178 kişinin Fetö bağlantısı olduğu düşünüldüğü gerekçe gösterilerek işlerinden uzaklaştırılmış. Bilim yuvası olması gereken TÜBİTAK terör örgütü kampı haline gelene kadar iktidar ne yapıyordu? 


Son Güncelleme: 15.12.2017 12:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37