Tarhan:Teşvik paketinin arkasında zam saklıymış

Tarhan, ÖTV zammını eleştirdi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Eylül 2016 Cuma 11:47
Tarhan:Teşvik paketinin arkasında zam saklıymış
TBMM Sanayi Komisyonu Üyesi, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, ÖTV zammı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamasında dünyada petrol fiyatları düşerken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının benzin ve mazotta ÖTV zammıyla karşılaşmalarının bugünkü hükümetin yanlış politikalarından kaynaklandığını belirten Tarhan, “Gerek dış politikadaki hatalar ve bunun iç politikaya yansımaları, gerekse terörün geldiği boyut ekonomimize ciddi zararlar verdi” dedi.

Hükümetin yerli ve yabancı yatırımcılar için teşvik paketlerini açıkladığını hatırlatan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, açıklamasında şunları ifade etti:

“ÖTV zammı yapmak yerine, elektrikteki TRT ve kayıp-kaçak bedellerini kaldırdığımız zaman, enerji giderlerini hafiflettiğimiz zaman ve çiftçinin, esnafın, KOBİ’lerin ve sanayicilerin mazotu makul ücretlerle satın almasını sağladığımızda zaten teşvik etmiş oluruz. Üretimin yüzde 4,9 oranında yaşadığı sert düşüşe karşılık giderlerin azaltılarak üretimin canlandırılması gerekiyor. 

Böyle zamlarla, vergi oranlarındaki artışlarla yatırımcıların, esnafın, çiftçinin ve sanayicinin giderlerini arttırdıktan sonra teşvik paketleri anlamsızlaşıyor. Ekonomi canlandırılamıyor. 

Geçen yıl Başbakan tarafından teşvik paketleri yapılacağı açıklanmıştı, ancak bugün çiftçinin ve esnafın dünyanın en pahalı mazotunu kullanması bekleniyor. Hükümetin teşvik paketleriyle vatandaşlarımızı kandırmaması gerekiyor. 

Böyle giderse enflasyon da artacaktır. Yapılan bu zam vatandaşların doğrudan mutfağına da yansıyacaktır. Büyüyecek olan bütçe açığını zamlarla kapatmaya çalışacaklar. Dolayısıyla sıra elektriğe de gelecek.

Ekonomik verilerin düşüşü gösterdiği bir süreçte ve yatırımcıların piyasadan çekildiği bu dönemde benzine %9,2, motorine %12,5 ve LGP’ye %12,7 oranlarında yapılan ÖTV zammını doğru bulmak mümkün değil." 



Son Güncelleme: 11.09.2016 11:32
Anahtar Kelimeler:
SakaryaTrafik Kazası
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37