Toltar'dan SİT alanları hakkında açıklama

Toltar'dan SİT alanları hakkında açıklama

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Mayıs 2017 Salı 14:13
 Toltar'dan SİT alanları hakkında açıklama



Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, SİT alanlarının konuta açılması konusunda yaptığı görüşmeler sonrası kamuoyunda dolaşan yalan yanlış bilgiler üzerine açıklama yaptı.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Dilovası’nda bulunan SİT alanlarının kaldırılması görüşmesi sonrası gerek bazı gazetelerde gerekse bazı muhalefet partisi ilçe başkanı ile sosyal medyada yalan yanlış ve cahilce bilgiler üzerine açıklama yaptı.

SİT ALANLARININ KALDIRILMASINI İSTEMİŞTİ

Bilindiği gibi Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar geçtiğimiz hafta iki günlük Ankara ziyaretinde bulunmuş ve ziyaretinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı SİT ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Tekinsoy’u ziyaret ederek, Dilovası’nda bulunan Kara tarla bölgesinden ki SİT alanlarının kaldırılarak konuta açılması talebinde bulunmuştu.

YÜZLERCE VATANDAŞIMIZIN HAKLI TALEBİNİ İLETTİK

Başkan Toltar’ın Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı SİT ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Tekinsoy ziyareti oldukça olumlu geçmesine ve Dilovası Kara tarla mevkiinde bulunan yüzlerce vatandaşın sorununa umut olmasına karşın, konuyla uzaktan yakından ilgisi olmayan bazı açıklamalar üzerine yaptığı yazılı açıklamada; “Konu yıllardır süre gelen bir kangrendir. 2000'li yıllarda dönemin yönetiminin aldırdığı siyasi bir kararla burada yüzlerce insanımızın mağduriyeti söz konusuydu.

SİYASİ BİR KARARLA SİT ALANI OLMUŞTUR

Bir alanın SİT alanı olabilmesi için orada tarihi arkeolojik veya tarihi bir olgunun olması gerekiyor. Ancak bu bölgede bunların hiçbiri olmamasına karşın alınan SİT kararı o dönem tamamen siyasi bir kararla alınmış ve yüzlerce vatandaşımız mağdur edilmiştir. Yaklaşık 1000 dönüm alan üzerinde uygulanan bu kararla tapusu olan yüzlerce vatandaşımız bilinçsizce mağdur olmuş ve yıllardır da mağduriyetleri sürmüştür. Kaldı ki bu alan üzerinde bir metre kare bile belediyenin yeri de yoktur.

BİLİNÇSİZÇE YORUMLAR YAPILMIŞTIR

Ancak konunun kamuoyunda yer bulmasının ardından bazı bilinçsiz kesimler tarafından amaç sadece çamur atmak olduğu görülen bu kesimler tarafından ziyaretimiz ve talebimiz karalanmak istenmiştir. Bilinçsizce ve tamamen karalanmak adına yapılan haber ve yorumların karşısında oldukça üzülmüş bulundum.

BELEDİYENİN BİR METREKARE YERİ YOKTUR

Bir daha belirtmek isterim ki, yaklaşık 1000 dönüm alan içerisinde bir metrekare dahi belediyenin yeri yoktur. Tamamen vatandaşların tapulu arazileridir. Buranın SİT alanından kaldırılması ile yüzlerce mağdur vatandaşımızın sorunu çözülecekken, bazı gazeteler haberi çarpıtarak Tavşancıl halkının rahatsız olduğunu dile getirme basiretsizliği diye yazmıştır. Aksine yıllardır burada arazisi olan yüzlerce vatandaşımız buranın SİT alanından çıkartılması için belediyemize taleplerde bulunmuştur.

İLÇEMİZİN GENİŞLEME ALANIDIR

İlçe olarak bizimde önemli sorunumuzdan biri kentimizin genişmele alanlarının olmayışıdır. İlçemiz Kuzey’de OSB’ler, Batı’da Gebze’nin sınırının dibimizde olması, Güney’de yine OSB’nin ve denizin olmasından dolayı kentimiz genişleme alanı sınırlandırılmıştır. 

İlçemizin genişleme alanı olan Doğusu Tavşancıl mahallesine doğru alanda ise bu denli anlamsız bir SİT alanı sorununu çözmek biz yerel belediyenin de asli görevi olmaktadır. İlçemizin büyümesi yıllardır süre gelen göç alamama ve büyüyememe sorununu çözmek bizim görevimizdir.

GÖREVİMİZİ DE SORUMLULUĞUMUZUDA BİLİYORUZ

İlçemize yeni konut ve nüfus artışının sağlanabileceği bu bölgemizde hem vatandaşın mağduriyetini gidermek hemde ilçemizin genişlemesini sağlamak adına yaptığımız bu adımda ilçe halkı teşekkürlerini iletirken, bazı bilinçsiz kesimler tarafından karalamanın yapılması çok manidardır. Biz görevimizi ve sorumluluğumuzu biliyoruz. Halkımızın mağduriyetinin giderilmesine katkı sunabilmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Kimse bu tür karalamalarla bizleri yıldıramaz aksine doğru yolda olduğumuza ışık tutmaktadırlar" dedi. 


Son Güncelleme: 02.05.2017 14:30
Anahtar Kelimeler:
Toyota
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37