Türkiye 15 Temmuz'da bölünmekten kurtuldu

"Türkiye 15 Temmuz'da bölünmekten kurtuldu"

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Ekim 2016 Cuma 23:58
 Türkiye 15 Temmuz'da bölünmekten kurtuldu
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gebze Cephanelik alanında 2 yıl önce yapımına başlanan, 80 milyon liraya yapılan 11 bloktan oluşan, 6 katlı Gebze Adalet Sarayı'nın açılışına katıldı. Bakan Bozdağ burada yaptığı konuşmada, "223 adalet sarayını tamamlayıp milletimizin hizmetine sunduk. 33 adalet sarayı inşaatı devam ediyor. 66 ayrı yerde adalet sarayı yapmak için proje çalışmaları devam ediyor" dedi.

Türkiye'nin 15 Temmuz darbe teşebbüsünü başarısız kılmakla, bölünmekten ve rejim değişikliğinden kurtulduğunu söyleyen Bozdağ, "FETÖ örgütünün kendini güdenlerin talimatı ile yapacağı dindeki reformdan kurtuldu.

Bunlara itiraz eden Türk halkının sokağa çıkması ve ne zaman biteceği belli olmayan iç çatışmadan kurtuldu. Ekonominin iflasından kurtuldu. İşgalden kurtuldu. 100 yıl Türkiye'nin geriye düşmesinden kurtuldu. Demokrasisinin yok edilmesinden, hukuk devletinin yok edilmesinden kurtuldu" diye konuştu. 

15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğini söyleyen Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz 15 Temmuzu unutmamalıyız ve unutturmamalıyız. Mesele bitti diye herkes fabrika ayarlarına dönerse bu mücadele zaafa uğrar. Bu millet artık bu oyunları yutmaz ve yutmayacaktır. O yüzden ben bir daha diyorum, darbe konusunu Türkiye gündeminden düşürmeyelim. 241 insan ölüme koşmadı mı?

2 bin 194 kişi yaralanmadı mı? Şimdi FETÖ'nün mağdur gündemini konuşuyoruz. Türk yargısı Türk milleti adına anayasa, yasa ve hukuka bağlı olarak vicdanla karar veren bir yapıdır. FETÖ adına, başka örgütler adına karar verecek yapı olsa o zaman farklı şeyler söylenebilir. Bizim yargımız Türk milleti adına, anayasa, yasa ve hukuka bağlı bir şekilde vicdanla karar veriyor." 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 08.10.2016 23:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37