Türkkan, Darıca'yı adım adım gezdi

Türkkan, Darıca'yı adım adım gezdi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Eylül 2019 Cumartesi 14:00
 Türkkan, Darıca'yı adım adım gezdi

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Darıcalı’larla bir araya geldi. 
İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İlçe Başkanı Özer Yıldız ve beraberindeki kalabalık heyetle birlikte Darıca'da bir dizi ziyarette bulunan Türkkan, Darıca sokaklarında esnafın ve vatandaşların samimi ilgisi ile karşılandı. Türkkan, vatandaşları tek tek dinleyerek sorunları ile ilgilendi. 

SEÇİM OLMADIĞI DÖNEMDE SEÇMENİN
AYAĞINA GİDEN TEK PARTİYİZ

Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Darıca'daki ilk durağı İYİ Parti Darıca İlçe Teşkilatı binası oldu. Burada parti üyeleri ve vatandaşlara açıklamalarda bulunan Türkkan, İYİ Parti'nin sadece seçim zamanları değil seçim olmadığı dönemlerde de seçmenin ayağına giden tek parti olduğunu vurguladı. Türkkan, "Hiçbir milletvekilini hiçbir parti teşkilatını şu anda sokakta görmeniz mümkün değil. Aslında anlatacakları bir şey de yok. Sorulacak sorulara verilecek cevapları da yok" dedi.

TÜRKİYE'DE İŞSİZ SAYISI 7 MİLYON

Türkiye'de yaşanan işsizlik sorununa dikkat çeken Lütfü Türkkan, "Sokakta biz piyasanın yaşadığı sıkıntıyı bire bir görebiliyoruz. İnsanların üzerindeki baskıyı bire bir görebiliyoruz. Kahvehanelere gittiğimizde gençlerimizin işsiz olduğunu görüyoruz. Yeni mezun veya çalışma hayatına atılmak isteyen iş arayan gençlerimiz var sokakta. Şimdi onlara bir ilave daha oldu, işten çıkarılan bizim yaşımızdaki insanlar. 
Onların iş bulma umudu daha da az. Bir fabrikaya, bir işyerine 40 yaşını aşmış biri iş için başvurduğunda yaşı geçmiş diye işe alınmıyor. İşini kaybettiyse yeni iş bulma şansı yok.
 
Gösterilen rakamlara göre 4 milyon 200 bin işsiz var. Bana göre şu anda Türkiye'de işsiz sayısı 7 milyon. Zira şu ana kadar hiçbir işe başlayamamış olan gençleri işsiz olarak kabul etmiyorlar. İş bulamadığı için işe başlamamış, özel sektöre müracaat etmiş kabul edilmemiş, devlete müracaat etmiş KPSS'yi kazanmış mülakatta kaybetmiş olanları işsiz sınıfına koymuyorlar. 
Senede 2 ay çalışan tarım işçilerini de işi var sınıfına koyuyorlar. Bir hane bir maaş alabiliyorsa o evde çalışan var diyorlar. Şimdiki ekonomik sistemde bir aileye 1 maaş girerse ne kadar yetebilir oturun hesap edin" diye konuştu.

TÜRKKAN, DARICA'YI ADIM ADIM DOLAŞTI

Darıca'daki temasları kapsamında Darıca Sırasöğütler Mahallesi Muhtarı Tuncay Altunkaya'yı ziyaret eden Lütfü Türkkan, bu bölgedeki altyapı ve imar sorunları hakkında bilgiler aldı. 
Türkkan ve yanındaki heyet daha sonra yakın zamanda babası Gürbüz Aytaç'ı kaybeden İYİ Parti üyelerinden Erhan Aytaç'a taziye ziyaretinde bulundu.  

Türkkan'ın bir sonraki durağı geçtiğimiz yerel seçimlerde Darıca'nın ilk kadın muhtarı seçilen Yalı Mahallesi Muhtarı Sema Berk oldu. 

Sonrasında Darıca'nın tarihi Çınaraltı meydanında vatandaşlarla bir araya gelen İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, burada vatandaşların ve esnafın sorunları ile yakından ilgilendi.

Darıca'nın en köklü ve faal sosyal toplum örgütlerinden biri olan Yaşlılar Derneği'ni (YAŞDER) de ziyaret eden Türkkan, burada dernek başkanı Kudret Sekban'dan faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.
 
Yanındaki heyet ile birlikte Darıca'da bulunan Türkiye Caferiler Vakfı'nı (TÜRCAV) da ziyaret eden İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, Vakıf Başkanı Yahya Kemal Utar ile birlikte, ülkemiz için birlik beraberlik ve hoşgörü mesajlarını yineledi. 

MİLLET BAHÇESİNDE AŞURE
İKRAMI DUALARLA BAŞLADI

Ziyaret kapsamında son durak Darıca Millet Bahçesi oldu. Park girişinde açılan stantta ve kurulan masalarda Muharrem ayı dolayısıyla birliğin, bolluğun, bereketin ve yardımlaşmanın simgesi olan aşure ikram edildi. 

Aşure ikramı İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın partililere ettirdiği dua ile başladı. İl Başkanı Şanbaz Yıldız ve İlçe Başkanı Özer Yıldız da vatandaşlara bizzat aşure ikramında bulundu.


Son Güncelleme: 14.09.2019 14:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37