banner55

Yılmaz: Atatürk'e hakaret eden şahsı ne adına konuşmacı olarak davet ettiniz?

Yılmaz: Atatürk'e hakaret eden şahsı ne adına konuşmacı olarak davet ettiniz?

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Mart 2018 Perşembe 15:59
Yılmaz: Atatürk'e hakaret eden şahsı ne adına konuşmacı olarak davet ettiniz?


Gebze Belediyesi Mart ayı kültür-sanat etkinlikleri ‘Bir Destandır Çanakkale’ konulu konferansa Atatürk’e hakaret eden Ahmet Anapalı isimli şahsın konuşmacı olarak davet edilmesine CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz sert tepki gösterdi. 

CHP İlçe Başkanı Musa Yılmaz yaptığı açıklamada, “Ahmet Anapalı isimli sözde tarihçi 12 Şubat tarihinde Akit TV de ki bir program da Gazi Mustafa Kemal Atatürk için, ‘Hareket ordusunda zurnanın son deliğiydi’ diyen, hakaretler eden bir Atatürk düşmanı.
   
Söz konusu Atatürk düşmanı şahıs 20 Mart 2018 salı günü Gebze Kent Meydanı kültür merkezinde Mart ayı kültür sanat etkinlikleri adı altında Gebze Belediyesi’nin katkıları ile Gebze’ye getirilerek konuşmacı yapılmıştır.
 
Konferansa katılımından dolayı ne kadar ücret verildiği bilinmemekle beraber Atatürk’e hakaret eden sözde tarihçi, Gebze’ye konuşmacı olarak hangi amaçla getirilmiştir. Cumhuriyet'e ve Atatürk’e hakaret eden biriyle aynı paralelde düşünceye mi sahipsiniz? 

Bu ülkenin kuruluş felsefesi ve iradesi olarak biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak diyoruz ki,  kurucu lidere ve silah arkadaşlarına, kazandıkları zaferleri yok sayarak hakaret edenleri, halkın parasından oluşan belediye bütçesinden ücret ödeyemezsin ve böyle bir panel düzenleyemezsin. 
Cumhuriyet ve Atatürk’e hakaret eden bu sözde tarihçisi konuşturarak hangi mesajları Gebze halkına vermek istiyorsunuz. 

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’i bu anlayışa ortak olduğu için hem şahsını hemde partisi AKP’yi bu tür etkinliklere müsaade ettikleri için kınıyorum. Gebze kamuoyunu bu konuda aydınlatmanızı bekliyorum. 


Son Güncelleme: 22.03.2018 16:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37