banner55

Yılmaz:Binali Yıldırım kurtardı diye algı oluşturuyorlar

Yılmaz:Binali Yıldırım kurtardı diye algı oluşturuyorlar

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Şubat 2018 Cuma 10:52
  Yılmaz:Binali Yıldırım kurtardı diye algı oluşturuyorlar


CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, Hünkar Çayırı'nın arazisinin Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı'na tahsisinin Başbakan Binali Yıldırım tarafından durdurulduğuna dair algı oluşturulduğunu belirterek, bunun  bir yanıltmaca olduğunu ifade etti. 

Musa Yılmaz CHP yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Uzun zamandır Gebze kamuoyunu meşgul eden Hünkar Çayırı’nın satışı nihayet oluşturulan kamuoyu tepkisiyle son bulmuştur. 
Bilindiği gibi Fatih Sultan Mehmet ordularını sefere hazırladığı sırada 1481 yılında burada zehirlenerek vefat etmesinden dolayı bu bölgenin adı Hünkar Çayırı olarak anılmaya başlamış ve tarihimiz açısından önem kazanmıştır.
 
Geçtiğimiz süreçte ise bu tarihi bölgenin arazisi Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı'na tahsis edilmek istendi. Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, CHP Gebze  ilçe başkanlığı, Saadet Partisi ve öteki STK’lar ile yerel basınımız  arazinin tahsisinin durdurulması için büyük bir kamuoyu oluşturmuş, halkın da destek vermesiyle geri adım atılarak  tahsis durdurulmuştur.
 
Ancak son birkaç gündür bazı yerel basın, yayın organlarında çıkan haberlerde  satışın Başbakan Binali Yıldırım tarafından durdurulduğu ve kurtarıldığı şeklinde bir algı oluşturuluyor. 

Bu durum Gebze kamuoyunu derinden üzmüştür. Çünkü Hünkar Çayırı'nın  devrine veya satışına  Başbakanlık hariç bir  makam  izin veremez. Gebze’de ki kamuoyu oluşmamış olsaydı  Hünkar Çayırı satışı çoktan  gerçekleşmiş olacaktı.

Stratejik olarak önce uygulama yapılıyor, tepki  olduğunda ise bu kez  yeniden kahramanlığa soyunarak  Hünkar Çayırı'nı kurtarıyorlar. Bu kocaman bir algı oluşturmaya yönelik anlayıştır. 

Bugün Hünkar Çayırı'nın satışında geri adım atıldıysa ya da durdurulduysa bunun kahramanları AKP dışında ki partiler ve başta GTO olmak üzere tüm STK’lar ile Gebze halkıdır. Kimse buradan kendisine pay çıkarmasın. Tarih ve kültürel değeri olan alanların parasal değeri yoktur ve asla satılamaz.

Son Güncelleme: 02.02.2018 10:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37