Zulme sessiz kalınmamalı

Zulme sessiz kalınmamalı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Temmuz 2017 Perşembe 12:25
 Zulme sessiz kalınmamalı


Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik,  Mescid-i Aksa’da yaşanan olaylara dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

GEREKEN CEVAP VERİLMELİDİR
İşgalci Siyonist İsrail Devleti tarafından 14 Temmuz günü Mescid-i Aksa’da 3 gencin şehit edilmesi sonrası yaşanan olaylara ve zulme sert tepki gösteren Nurettin Çelik, şöyle konuştu: “İsrail’in Mescid-i Aksa’da yaşattığı zulmü lanetliyorum. Başta İslam âlemi olmak üzere tüm dünyaya, İsrail’in bu vahşetine gereken cevabı vermeleri konusunda uyarıyorum."

ULUSLARARASI SESSİZLİK İSRAİL’İN VAHŞETİNİ ARTTIRIYOR
İsrail’in yaptığı zulme karşı uluslararası sessizlik ve duyarsızlığın olmasının İsrail’i daha da vahşileştirdiğine dikkat çeken Çelik, "Hepiniz hatırlarsınız. BM’de İsrail’in yaptığı zulümlere karşın bir rapor yayınlandı. Ancak rapor baskılar sonucu kaldırıldı. Bu tüm dünya için yüz karası bir tavırdır. Böyle çifte standart uygulamalar ve cılız açıklamalar İsrail'i güçlendiriyor.

MÜSLÜMAN YÖNETİCİLERİN DUYARSIZLIĞI ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL
Son yaşanan olayların İsrail'e konusunda laf söylememin artık bir anlamı olmadığını gözler önüne serdiğini belirten Çelik, "Lafla peynir gemisi yürümüyor. Çünkü İsrail gerçekten artık laftan değil güçten anlar hale geldi. Aksa, sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanların davasıdır. Bu kutsal mekânı savunmak hepimizin vazifesidir. Ancak buna rağmen Müslüman yöneticilerin bu duyarsızlığını anlaşılır gibi değil. Bize ne oldu? Neden böyle tepkisiz kalıyoruz? Bu sorular hep ortada ancak akla mantığa sığacak bir cevap yok" dedi.

HER ŞEY BÜYÜK İSRAİL'İN KURULMASI İÇİN
İslam âleminin bugün yaşadığı acı ve zulümlerin neden yaşandığına değinen Çelik, "Ortadoğu’da oynanan tek oyun. Tek amaç var. Bunun dışındaki tüm oyun ve amaçlar buna yardım eder. Bu oyun ve amaç ilk başta İsrail’in kurulmasına yönelikti. O oyun amacına ulaştı. Diğeri İsrail'in güçlenmesi idi o sağlandı. Şimdi de ‘Büyük İsrail Devleti’nin kurulması için çalışılıyor. Bunun içinde başta bu bölgenin tahakküm altına alınması gerekiyor. İşte tüm bu yangının sebebi budur" açıklamasında bulundu.

ZULÜM BİTMEDİĞİ SÜRECE İSRAİL İLE HİÇBİR ŞEKİLDE MÜNASEBET KURULAMAZ
Hükümet ile İsrail arasındaki müttefiklik ilişkilerinin artmasını eleştiren Çelik, yanlıştan dönün çağrısında bulundu. 

Çelik, sözlerine şöyle devam etti: 

Gazze ablukası kaldırılmadan. İsrail’in, işgal ettiği bölgelerden çıkmadan ve bu bölgelerde yaptığı zararı karşılamadan İsrail ile hiçbir şekilde münasebet kurulamaz. Sadece biz değil hiçbir İslam ülkesi de kuramaz. ‘Bizim İsrail ile işimiz yok’ demekte yetmez. Bu vahşete karşı gereken tavrı ve cevabı vermek gerekir.

 
Son Güncelleme: 20.07.2017 12:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37