banner55

1907 Fenerbahçe Derneği ve Engelli Yıldızlar Spor Kulübü güçlerini birleştirdi

1907 Fenerbahçe Derneği ve Engelli Yıldızlar Spor Kulübü güçlerini birleştirdi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Ekim 2018 Çarşamba 10:29
1907 Fenerbahçe Derneği ve Engelli Yıldızlar Spor Kulübü güçlerini birleştirdi


Fenerbahçe Spor Kulübü’ne hizmet amacıyla kurulan ve kurulduğu günden bu yana camia için başarılı, yenilikçi ve sürdürülebilir projelere imza atan 1907 Fenerbahçe Derneği; basketbolda yeni bir adım daha attı. Türkiye’de giderek artan bir ilgiye sahip olan, kulüpler ve milli takımlar düzeyinde de önemli başarılar sağlanan engelli spor branşlarına yatırım yapma hedefi doğrultusunda 1907 Fenerbahçe Derneği, İstanbul Engelli Yıldızlar Basketbol Takımı’na isim sponsoru oldu.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin ve engelli sporlarının öncüsü İstanbul Engelli Yıldızlar Spor Kulübü ile güçlerini birleştiren 1907 Fenerbahçe Derneği, 13 Ekim’de başlayacak 'Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde yer alacak.Takımın yeni adı 1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar olacak.

1992 yılından bugüne Türk sporu ve Fenerbahçe Spor Kulübü için önemli projelere imza atan 1907 Fenerbahçe Derneği, bir projeyi daha hayata geçirdi. 1907 Fenerbahçe Derneği, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nin köklü ve başarılı takımlarından İstanbul Engelli Yıldızlar Basketbol Takımı’na isim sponsoru oldu. Gerçekleştirilen iş birliği ile 13 Ekim’de başlayacak Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde yer alacak takımın yeni adı ‘1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar’ olacak.

1907 Fenerbahçe Derneği ve Engelli Yıldızlar Spor Kulübü arasında gerçekleştirilen işbirliği imza törenine, 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ruşen Çetin, İstanbul Engelli Yıldızlar Spor Kulübü Onursal Başkanı ve Gürkaynak Avukatlık Bürosu ortağı Gönenç Gürkaynak, İstanbul Engelli Yıldızlar Spor Kulübü Başkanı M. Kemal Yüksel, İstanbul Engelli Yıldızlar Spor Kulübü tekerlekli sandalye takımı koçu Can Aksu, İstanbul Engelli Yıldızlar Spor Kulübü tekerlekli sandalye takım kaptanı İbrahim Yavuz’un yanı sıra Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic katıldı.


İmza töreninde konuşan 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ruşen Çetin, "1907 Fenerbahçe Derneği, Fenerbahçe Spor Kulübüne hizmet amacıyla kuruldu ve o günden bu yana camiamız için başarılı, yenilikçi ve sürdürülebilir projelere imza attı. 1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar takımımız da aynı vizyon ve inançla kuruldu. 

Kurduğumuz bu takımla, bu alana iddialı bir giriş yapmaya karar verdik. İlerleyen dönemlerde, kulübümüzün takdir etmesi durumunda tıpkı daha önceki başarılı girişimlerimiz gibi bu girişimimizin de kulübe devrini hedefliyoruz. Bu yeni girişim alanında da oyuncularımız, yönetim kadromuz ve taraftarımızla geniş bir aileyiz. Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin her alanında örnek gösterilecek ve öncü olacak bir yapılanmayı kendimize amaç edindik" dedi.


1907 Fenerbahçe Derneği ile gerçekleştirdikleri işbirliğinden dolayı çok mutlu olduklarını belirten İstanbul Engelli Yıldızlar Spor Kulübü Başkanı M. Kemal Yüksel, "Bu kulübü 1990 yılında bir grup insanın haliyle kurduk. Türkiye’de birçok ilki gerçekleştirerek, engelle kardeşlerimizin spor yapmasına zemin sağladık. 

Bu kulüpten yetişen pek çok oyuncu milli takımlarda yer aldı, ülkemize başarılar kazandırdı. Bizim buradaki amacımız sadece spor değil, engelli kardeşlerimizin toplumda da başarılı birer birey olmalarına yardımcı olmak. 1907 Fenerbahçe Derneği’nin de bizimle aynı düşünceleri paylaşıyor olması bu güzel birlikteliği doğurdu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yeni başlayacak sezonda tüm takımlara da başarılar diliyorum" dedi. 


Son Güncelleme: 10.10.2018 10:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37