Betina Tokaç 13-19 yaş kategorisinde şampiyon oldu

Gebze Tenis Kulübü sporcusu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
28 Eylül 2016 Çarşamba 16:50
Betina Tokaç 13-19 yaş kategorisinde şampiyon oldu
Gebze Tenis Kulübü sporcusu 14 yaşındaki Betina Tokaç, Arnavutluk'ta yapılan ITF Tiran Open tenis turnuvasında 13-19 yaş kategorisinde şampiyon oldu.

19-24 Eylül tarihleri arasında Arnavutluk'ta düzenlenen ITF Tiran Open tenis turnuvasında Betina Tokaç, 13-19 yaş kategorisinde teklerde birinci, çiftlerde ikinci oldu. Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bulunan Gebze Tenis Kulübü'nde düzenlenen basın toplantısında Gebze Tenis Kulübü Başkanı olan Betina Tokaç'ın babası Ali Tokaç, Türkiye'nin en büyük tenis kulüplerini geride bıraktıklarını, hedeflerinin olimpiyatlar olduğunu söyledi.

Tenise 5 yaşında başladığını belirten Betina Tokaç kazandığı başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Milli sporcuyum ve 5 yaşından beri tenis oynuyorum. Hayalim dünya şampiyonu olmak. Türkiye'ye bu başarıları getirmek istiyorum ve hedefim olimpiyatta Türkiye'yi temsil etmek. En son katıldığım turnuvada Arnavutluk'ta şampiyon oldum. Bunu Türkiye'ye kazandırdığım için çok mutluyum. Umarım daha çok başarılar getiririm" dedi.

Gebze Tenis Kulübü antrenörlerinden Serkan Aslan ise, "Gebze Tenis Kulübü olarak alt yapıda çok iyi oyuncularımız var. 4 milli sporcumuz var. Alt yapıdan milli sporcu adaylarımız da var. En son düzenlenen ITF turnuvasında Betina şampiyon oldu. 14 yaşında olmasına rağmen kendinden yaşça büyük olan rakiplerini yendi. Türkiye'de bir ilke imza attı diye düşünüyorum. Çok yetenekli bir sporcu. Gebze Tenis Kulübü bütçesi kısıtlı ve kort olarak yetersiz bir kulüp. Biz de son 5 senedir bir atak yapıp alt yapıda çok iyi oyuncular yetiştirdik. Neden olmasın Gebze Tenis Kulübü'nden yetiştirip olimpiyatlara bir sporcu çıkarmak. Bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.

 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 30.09.2016 23:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37