banner55

Büyükşehir’den geleceğin sporcularına önemli katkı

Büyükşehir’den geleceğin sporcularına önemli katkı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Şubat 2017 Cuma 14:26
Büyükşehir’den geleceğin sporcularına önemli katkı



Büyükşehir,
12 ilçede dış saha sporcu tarama uygulaması başlattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, spor alanında yine önemli bir çalışmaya imza attı. Büyükşehir bu çerçevede 12 ilçede dış saha sporcu tarama uygulaması başlattı. Çalışma, Sporcu Sağlığı Performans Merkezi’nin olanaklarını dış sahaya taşıyacak. Bu sayede ilkokul öğrencileri sporcu performansı alanında önemli bir testten geçirilmiş olacak. Ölçüm sonuçları öğrencilerin hangi spor dalına yeteneği olduğunu da ortaya çıkaracak. 

KANDIRA’DA 1250 ÖĞRENCİNİN TESTLERİ YAPILDI
Çalışmanın ilk uygulaması Kandıra’dan start aldı. 4. ve 5. sınıflarda eğitim alan 1250 öğrencinin fiziksel performans ve test ölçümleri yapıldı. Testler öğrencilerin eğitim aldığı okulların spor salonlarında üç gün boyunca devam etti. Öğrenciler uzunluk ölçümleri, vücut kitle endeksi, özel kuvvet testi, esneklik ve görsel işitsel reaksiyon sürati gibi testlerden geçti. Ölçümleri yapılan öğrencilerin test sonuçları uzman antrenörler tarafından değerlendirilerek uygun spor branşlarına yönlendirilecek. 

BÜYÜKŞEHİR’E DESTEK VERDİLER
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasında Kocaeli Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü-Kandıra İlçe Müdürlüğü, Kandıra Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü ve Kandıra Belediyesi destek verdi. 

TEST SONUCU YÖN VERECEK
Öte yandan yapılan sporcu tarama uygulaması önemli bir bilgiyi de ortaya koyacak. Sporcu performans testinden geçen öğrencinin hangi spor dalına yeteneği olduğu ortaya çıkacak. Böylece öğrenci yeteneğine uygun spor dalında kendini yetiştirecek. 



Son Güncelleme: 10.02.2017 14:30
Anahtar Kelimeler:
BalıkesirBandırmaSteller
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37