banner55

Çin'den, Darıca'ya gümüş madalya

Çin'den, Darıca'ya gümüş madalya

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Aralık 2018 Çarşamba 19:17
 Çin'den, Darıca'ya gümüş madalya
Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün milli karatecisi Eray Şamdan, 2018 yılının son Uluslararası turnuvası olan Karate 1-Series A Çin etabından gümüş madalya ile döndü. 
Shangai kentinde yapılan Series A müsabakalarına kategorilerinin en iyi sporcuları katıldı. 

Büyük Erkekler 60 kilogramda tatamiye çıkan milli sporcumuz Eray Şamdan, erkeklerde Türkiye adına finale yükselen tek sporcu olmayı başardı. Başta sona üstün götürdüğü müsabaka eşitlikle sonuçlanırken, Şamdan müsabakayı hakem kararıyla kaybederek Gümüş madalyanın sahibi oldu.

HAKEM KARARIYLA

Etkili başladığı turnuvanın ilk turunda Singapurlu Sheng Da Chua’yı 7-0, ikinci turda Belçikalı Michael Dasoul’u 5-0 mağlup eden Şamdan, üçüncü turda İspanyol Matias Gomez Garcia’yı da 4-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. 

İran’lı Muhammed Shayegan’ı da rahat bir şekilde geçerek 6-3 mağlup eden Şamdan, yarı finale yükseldi. Finale yükselme müsabakasında çekişmeli geçen maç sonucu Estonyalı Daniel Rodionov’u 1-0 mağlup eden milli karatecimiz, Türkiye’nin finale yükselen tek erkek sporcusu oldu. Finalde bir başka İranlı Miad Yari İlzouleh ile karşılaşan Şamdan, üstün olduğu müsabakayı verilmeyen puanları ve hakem kararıyla kaybederek ikinci oldu.

2018’İ ZİRVEDE KAPATTIK

Türkiye’nin 4 madalya kazandığı turnuva sonrası Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve DARES Kulüp Başkanı Bekir Güven yaptıkları açıklamayla genç sporcumuz Eray Şamdan ve Antrenörü Adnan Şamdan’ı tebrik ettiler. 

Kulüp Başkanı Bekir Güven, Eray Şamdan’ın kazandığı gümüş madalya ile Dünya sıralamasında ilk sıradaki yerini korumayı başardığını ve 2018 yılını zirvede kapattığını belirterek, 2020 Tokyo Olimpiyatları yolunda çok önemli puanlar kazandığını belirtti. 

Güven, 2019 yılında yapılacak müsabakalar ve elde edilecek puanlarla milli yıldızımızın Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye ve Darıca’nın gururu olacağına inandığını belirtti.

Son Güncelleme: 12.12.2018 19:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37