banner55

Darıca Belediyesi 2018 yılına damga vurdu

Darıca Belediyesi 2018 yılına damga vurdu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Ocak 2019 Salı 12:31
 Darıca Belediyesi 2018 yılına damga vurdu
Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü Karate branşında 2018 yılına damgayı vurdu.
 
2017 yılında kurulan Darıca Belediyesi Karate Takımı, Gebze’nin marka ismi Adnan şamdan ve öğrencilerini de bünyesine katarak kısa sürede Türkiye’nin marka kulübü haline gelmişti. Yurt içi ve yurt dışında elde ettiği başarılarla Kocaeli’nin gururu ve Türkiye’nin yüz akı olan Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü, 2018 yılında toplamda 363 madalya elde etti. 

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Kulüp başkanı Bekir Güven’in güçlü desteği, Teknik Direktör Adnan Şamdan ve Antrenör Ahmet Akçay’ın özverili çalışmalarıyla DARES Karate Takımı, tatamilerin korkulu rüyası haline geldi.
 
TÜRKİYE'NİN YÜZ AKI

Uluslararası Şampiyonalarda başta Türkiye’nin Yıldız sporcusu Eray Şamdan olmak üzere Milli Sporcularımızla Avrupa Şampiyonluğu, Üniversiteler Dünya Şampiyonluğu yaşayan DARES, katıldığı 13 Uluslararası organizasyonda 7 Altın, 7 Gümüş, 8 Bronz olmak üzere 22 madalya elde etti. Yıl içerisinde çeşitli kategorilerde düzenlenen 7 Türkiye Şampiyonası’nda ise Darıca Belediyesi 12 altın,3 gümüş ve 6 bronz olmak üzere 21 madalya elde etti.

BÖLGESEL ŞAMPİYONALARDA 320 MADALYA

DARES’in madalya koleksiyonunu en fazla tuttuğu organizasyon ise İller arası ve Bölgesel Şampiyonalar oldu. Bir çok organizasyondan davet gelmesine rağmen bu kategoride seçici davranan ve özel önem verilen turnuvalara katılan temsilcimiz, bölgesel müsabakalarda ise 101 altın, 88 gümüş, 131 bronz olmak üzere 320 madalya elde etti. Bir çok spor kulübünün toplam branşlarında elde edemediği başarıyı sadece karate branşında yakalayan DARES, Türkiye’nin başarılarıyla en çok konuşulan kulübü oldu.
   
DARICA’NIN HEDEFLERİ BÜYÜK

Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü’nü 2019 yılında da çok önemli organizasyonlar bekliyor. Başta Avrupa Şampiyonaları, Premier Lig müsabakaları olmak üzere 2020 yılında Tokyo’da yapılacak Olimpiyatların kota müsabakaları 2019 yılında büyük önem taşıyor. Bununla birlikte önümüzde ki günlerde yapılacak Türkiye Şampiyonaları ve Milli Takım seçmeleri Dares’in radarında. 

Kulüp başkanı Bekir Güven yaptığı açıklamada 2019’un da Darıca’nın yılı olacağını belirterek, "Kulübümüzden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımız Şükrü Karabacak’ı mahcup etmeyerek, Darıca’yı zirveye taşımaya devam edeceğiz. Bu konuda teknik heyetimize ve sporcularımıza güvenimiz tam. Hedefimiz kulübümüzü zirveye tutmak ve bununla beraber Tokyo Olimpiyatlarında yer almaktır" diye konuştu.

Son Güncelleme: 08.01.2019 12:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37