Darıca Yarı Maratonu'nda rekora büyük ödül var

Darıca Yarı Maratonu'nda rekora büyük ödül var

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Ekim 2017 Pazar 19:26
 Darıca Yarı Maratonu'nda rekora büyük ödül var


Darıca Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nda dünya rekoru kıran sporcu olursa 50 bin Dolar ödül alacak.

15 Ekim 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek 6. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nun tanıtımı için basın toplantısı düzenlendi. Darıca Belediyesi Teras Cafe Sosyal Tesislerinde Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Darıca Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, Darıca İlçe Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu ve Darıca’da yapılan ilk maratonun birincisi Milli Atlet Bekir Karayel katıldı. 

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, "Ülkemizin en önemli organizasyonlarından biri olan Uluslararası Darıca Yarı Maratonunu gerçekleştiren, her branşta spora destek veren ve sahip çıkan Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a teşekkür ederim. Uluslararası arenada kentimizi temsil eden Darıca Yarı Maratonu, şehrimizin en renkli, en güzel organizasyonlarından bir tanesidir" dedi.

HEDEFİMİZ BRONZ KATEGORİYE YÜKSELMEK

Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar’ın ardından konuşan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, "Şehrimizin, ülkemizin tanıtımına  büyük katkısı olan Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nda en büyük hedefimiz atletizmde bronz kategoriye yükselmek. Bu konuda hiçbir eksiğimiz yok. Maratonu izlemek için Avrupa’dan izleme heyeti gelecek, verecekleri rapor doğrultusunda bronz kategoriye geçeceğimize inanıyorum. 

Bunu başaracak güçteyiz. Yarı maratonda Avrupa Bronz kategorisinde 4 yarış var inşallah Uluslararası Darıca Yarı Maratonu 5. yarış olacaktır. Maratonumuza yurt içi ve yurt dışından büyük ilgi ve rağbet var. Halk koşusuna 8 bin kişinin iştirak edeceğini tahmin ediyorum bizim en büyük hedeflerimizden biri de katılım sayısını 20 binlere çıkarmak" dedi.

Başkan Şükrü Karabacak maratonda dünya rekoru kıracak sporcuya 50 bin dolar ödül vereceklerinin de altını çizdi. Karabacak, bu yıl altıncısı düzenlenecek olan ve Darıca Cumhuriyet Meydanında başlayacak Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'na bugüne kadar 10 ülkeden dünya ve Avrupa derecesi bulunan 1200 elit sporcunun kayıt yaptırdığını da ifade etti. 

Maratonda 1. olan sporcuya 5 bin, 2. olan sporcuya 3 bin 3. olan sporcuya 2 bin dolar ödül verilecek. Yine maratonda 1. olan Türk sporcuya 5 bin, 2. olan Türk sporcuya 4 bin, 3. olan Türk sporcuya da 3 bin TL ödül verilecek. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu kapsamında 3 kilometrelik de halk koşusu gerçekleştirilecek. 

SONER SARIKABADAYI DARICALILARLA BULUŞACAK
Başkan Karabacak maratonun yapılacağı günün akşamında ülkemizin sevilen seslerinden Soner Sarıkabadayı’nın Darıca’lılarla buluşacağını sözlerine ekleyerek tüm vatandaşları maraton heyecanına ortak olmaya ve konsere davet etti. Programın sonunda Başkan Karabacak, protokol üyelerinin ve gazetecilerin kayıtlarını yaparken, gazetecilere maraton anısına bastırılan basın yelekleri hediye edildi. 


Son Güncelleme: 08.10.2017 19:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37