banner55

Darıca yaz spor okulları rekor katılımla başladı

Darıca yaz spor okulları rekor katılımla başladı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
03 Temmuz 2018 Salı 14:01
Darıca yaz spor okulları rekor katılımla başladı

Darıca Belediyesi Yaz Spor Okulları, 2980 öğrencinin katılımıyla başlarken, bu yıl ilk kez açılan yüzme branşında 960 öğrenci yüzme eğitimi alacak.

Darıca Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda yapılan açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak  yaptığı kısa selamlama konuşmasında  Darıca Belediyesi olarak gençlerin gelişimine büyük önem verdiklerini ifade etti.   

Sporun önemine değinerek geleneksel olarak düzenledikleri Yaz Spor Okulları´nın gençlerin hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine büyük katkı sağladığının altını çizen Başkan Karabacak, "Yaz Spor Okulları aynı zamanda öğrencilerin yaz aylarında boş vakitlerini en iyi şekilde geçirmeleri için büyük bir fırsat. Öğrencilerin yaz spor okullarından en iyi şekilde istifade edebilmesi adına her türlü imkanları seferber ediyoruz. 

Bugün milli takıma yükselmiş, olimpiyatlarda mücadele edebilecek sporcularımız var. Buradan çok yetenekli, nitelikli milli takıma kadar gidebilecek sporcuların yetişeceğinden hiç kuşkumuz yok. Hedefimiz bu sporcuların sayısını arttırmak. Darıca Belediyesi olarak öğrencilerin spor kıyafetleri dahil her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak aileleri de önemli bir yükten kurtarıyoruz. Geleceğe en iyi yatırımın gençlere yatırım olduğunu biliyoruz" dedi. 

3000 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALACAK
Geçmiş yıllarda yıl olduğu gibi Yaz Spor Okulları´na devam eden öğrencilerin spor kıyafetleri Darıca Belediyesi tarafından ücretsiz olarak karşılanırken, bu yıl yaz spor okullarında futbol, basketbol, voleybol, jimnastik, tenis, tekvando, karate, judo, güreş ve yüzme branşlarında uzman eğitici kadrosuyla eğitim verilecek. Darıca’lı çocukların büyük ilgi gösterdiği Yaz Spor Okullarına 2980 öğrenci kayıt yaptırdı. 

HAVUZLARA İLGİ YOĞUN
Başkan Karabacak ve beraberindekiler daha sonra da Deniz Yıldızları Lisesi'nde Darıca Belediyesi tarafından hizmet verilen havuzlara giderek buradaki yaz spor okullarının açılışını gerçekleştirdi. 

Başkan Karabacak burada yaptığı açıklamada, iki ayrı noktada hizmet veren ve bugüne kadar 2500 çocuk, 1500 yetişkin olmak üzere toplam 4000 kişiye eğitim veren yüzme havuzlarına Yaz Spor Okulları için yoğun talep geldiğini ifade ederek, "Yaz boyunca 960 öğrenciye iki ayrı noktada eğitim vereceğimiz yüzme branşında uzman eğitmenler eşliğinde yavrularımız en iyi şartlarda eğitim alacaklar. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan ailelerimize teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını tamamladı. 


Son Güncelleme: 03.07.2018 14:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37