banner55

Darıcalı atletler Avrupa şampiyonu

Darıcalı atletler Avrupa şampiyonu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Şubat 2019 Pazartesi 11:26
 Darıcalı atletler Avrupa şampiyonu


Portekiz’de
yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros mücadelesinde U20 kategorisinde ülkemizi temsil eden Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü takım halinde şampiyon oldu.

Avrupa Atletizm Birliği’nin 2019’daki ilk takım şampiyonası olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros (ECCC-XC) mücadelesi, Portekiz’in Albufeira kentinde yapıldı. U20 erkekler yarışında ülkemizi temsil eden Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü ilk dört atletinin toplamıyla 27 puana ulaştı ve Benfica’nın önünde zirveye çıktı. Darıca’da Ömer Amaçtan üçüncü olarak bireysel podyumda yer alma başarısı gösterdi. 

DÖRDÜNCÜ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

Daha önce 2014'te Portekiz, 2015'te İspanya ve 2016 yılında Kastamonu’da peş peşe üç kez Avrupa Şampiyonu olan Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü, Potekiz’de yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Şampiyonası'nda da rakiplerini geride bırakarak dördüncü kez Avrupa şampiyonu oldu.

ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN

Kurulduğu günden itibaren ulusal ve uluslararası arenada bir çok önemli başarıya imza atan Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü'nün şampiyonluk sevincini sporcularla birlikte yaşayan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, şampiyon sporcuları ve antrenörleri tebrik ederken, "Dördüncü kez Avrupa'da zirvede yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Ülkemize Avrupa şampiyonluğunu kazandırmak, bayrağımızı göklerde dalgalandırmak bizleri çok mutlu etti. Kulüp Başkanımız Bekir Güven başta olmak üzere, atletlerimizi ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum. Bu şampiyonluk Darıcamıza ve ülkemize hayırlı olsun" diyerek duygularını dile getirdi.
Son Güncelleme: 04.02.2019 14:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37