Darıcalı Şamdan Dünya üçüncüsü

Darıcalı Şamdan Dünya üçüncüsü

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Ekim 2017 Pazartesi 12:10
Darıcalı Şamdan Dünya üçüncüsü


Dünya ve Avrupa Şampiyonu ünvanına sahip Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün Milli Karatecisi Eray Şamdan, Dünya Şampiyonası'ndan bronz madalya ile döndü.

Dünya Ümit, Genç, 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası İspanya’da gerçekleştirildi. 109 ülkeden 1700 sporcunun  yer aldığı turnuva kıran kırana maçlara sahne oldu. 21 Yaşaltı 60 kilogramda tatamiye çıkan son Dünya Şampiyonu apoletli Milli Sporcumuz Eray Şamdan, unvanını korumak için mücadele etti. Birbirinden zorlu rakiplerle 6 maça çıkan genç sporcumuz üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

RAHATSIZLIĞINA RAĞMEN
Turnuva öncesi rahatsızlanarak Milli Takım heyetini korkutan Eray Şamdan, 2 serum yiyerek dünya arenasında tatamiye çıktı. Rahatsızlanmasına rağmen harika maçlar çıkaran Şamdan, ilk turda Guatemala’lı rakibi Luna Rivera Jeferson’u 6-0, ikinci turda Brezilyalı Veslei Nascimento'yu 4-0, üçüncü turda Hong Kong’lu Wai Kwok Ying’i 9-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Azeri Eljan Mamardzayev’i 7-1 gibi farklı geçen Şamdan, yarı final müsabakasında Japon Dünya Şampiyonu Yugo Kozaki ile eşleşen Şamdan, son saniyelerine üstün girdiği maçta rakibiyle 2-2 berabere kaldı ve hakem kararıyla elendi. Üçüncülük maçınca Ukraynalı Oleg Melekhin işle karşılaşan Şamdan 2-1 kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu.

AVRUPA VE DÜNYA’DA BOŞ YOK
Alt yaş kategorilerinde 6 Avrupa, 2 Dünya Şampiyonası’na çıkan Milli Sporcumuz Eray Şamdan, Türkiye’nin bir kez daha gururu oldu. 2015yılında Dünya Şampiyonu olan, 5 Avrupa Şampiyonluğu’nun yanı sıra 1 Avrupa Üçüncülüğü unvanına sahip Şamdan, 21 Yaşaltı kategorisinde yarıştığı Dünya Şampiyonası’ndan rahatsızlığına rağmen bronz madalya getirmesi Darıca’ya büyük sevinç yaşattı. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Kulüp Başkanı Mustafa Öztürk genç sporcuyu ve Teknik Direktör Adnan Şamdan’ı kutlayarak, ülkemize ve Darıca’ya kazandırdıkları bu başarıdan dolayı gurur duyduklarını ifade etti. 
Son Güncelleme: 30.10.2017 12:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37