banner55

Dilovası'nda spor kulüplerinden ortak basın açıklaması DİLOVASI TÜRKİYEDİR!

Dilovası'nda spor kulüplerinden ortak basın açıklaması DİLOVASI TÜRKİYEDİR!

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Aralık 2017 Perşembe 15:57
  Dilovası'nda spor kulüplerinden ortak basın açıklaması DİLOVASI TÜRKİYEDİR!


Dilovası Belediyespor Kulübü Başkanı Recep Laç, Diliskelesispor Kulüp Başkanı Kenan Yılmaz Tavşancılspor Kulüp Başkanı Mehmet Akkor ve Çerkeşlispor Kulüp Başkanı Mustafa Erdem yaptıkları ortak açıklamada, Dilovası Belediyespor - Değirmenderespor müsabakasında yaşanan olayları eleştirdiler.

Yapılan ortak açıklama şöyle:

Dilovası isminde de anlaşılacağı üzere düz bir ova üzerine kurulmuş, Türkiye’nin her ilinden, her bölgesinden göç almış ve buralara yerleşen insanlar tarafından yurt bellenmiş bir şehirdir. Buraya gelen insanlar geldikleri yerlerin kültürü, âdeti, yaşam biçimiyle gelmiş ve Dilovası’nı kültürlerin buluştuğu bir mozaik haline getirmiştir. 

Buranın en büyük özelliği; Dilovası’nın yerlileri, Ağrılısı, Sivaslısı, Trabzonlusu, Sakaryalısı, Karslısı, Edirnelisi, Kahramanmaraşlısı her kesimden insanların kardeşçe, dostça ve huzur içinde yaşadığı Emin bir belde olmasıdır. 

Dilovası’nda yaşayan insanların en önemli bir diğer özelliği ise hiçbir etnik fark, mezhep ve dil farkı gözetmeksizin bu vatanın hepimizin vatanı olduğunu bilerek insana ve yaşama saygı göstermeleri olmuştur. 15 Temmuz gibi melun bir kalkışmada Dilovası halkı yekvücut olup vatanına kast eden alçakların önünde en büyük setlerden biri olmuştur. 

Bizler Dilovası’nda yaşayan insanlar ve spor kulüpleri olarak Dilovası’nda yaşamaktan ve Dilovası’nı temsil etmekten gurur duyuyoruz. Dilovası gençliğinin gelişmesi, sosyal hayata katılması, özgüvenlerinin yükselmesi, kötü alışkanlıklardan uzak kalması, “Fair Play” ruhuna uygun olarak yetişmelerini, galip geldiklerinde bunu hazmetmeyi, mağlup olduklarında rakiplerini tebrik etmeyi öğretmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vesile ile ilçe dışından ve komşu ilçelerden, ilçemize gelen misafirlerimizi kültürümüze ve kendimize yakışır şekilde misafir ediyoruz. Müsabaka sonuna yenersek rakibimizi teselli, yenilirsek tebrik edip evlerine huzur içinde yolcu ediyoruz.
 
Fakat gelin görün ki aynı muameleyi gittiğimiz çoğu yerde görememenin ızdırabını yaşıyoruz. Kocaeli genelinde Dilovası'na olan ön yargı ve yargısız infaz gittiğimiz çoğu yerde karşımıza çıkıyor. Nüfusumuz çoğunluğunun Doğu insanı olması nesebiyle uğramadığımız hakaret ve haksızlık kalmadı. Biz spor kulüpleri olarak bu ayrımcılığı gittiğimiz her yerde gördük. Bizler şehrimizi en iyi şekilde 'Fair Play' ruhuna uygun olarak temsil etmeye çalışsak da bazı kesimler bilerek ya da bilmeyerek gençlerimizi ve bizleri kendi çirkin ruh dünyalarına çekmek istemektedir. 

Bunun en son örneğinide Dilovası Belediyespor - Değirmenderespor müsabakasında yaşadık. Kendini bilmez bir futbolcu tüm Dilovası camiasını dışlayan, aşağılayan ve rencide eden çok çirkin bir paylaşımda bulunmuş. Bu olay bizleri derinden yaralamıştır. Aslında daha 19 yaşında genç bir kardeşimizin (biz hala kendisine kardeş diyoruz) bu paylaşımı bize Kocaeli’nde Dilovası’na bakışın aslında nasıl olduğunu göstermektedir. 

Bu olayı ve bu olayı destekleyenleri Dilovası'nda faaliyet gösteren tüm spor kulüpleri olarak kınıyor ve yetkili mercilerin bu olaya gereken cezayı vermelerini bekliyoruz. İlçemizin bürokratik ve siyasi yetkililerinin bu olayın takipçisi olmalarını, Dilovası’na ve Dilovası gençlerine sahip çıkmalarını bekliyoruz. 


Son Güncelleme: 07.12.2017 15:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37