banner55

Eray, şampiyonları dize getirdi

Eray, şampiyonları dize getirdi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Mart 2018 Pazartesi 12:55
Eray, şampiyonları dize getirdi


2018 yılına fırtına gibi giren Darıca Belediyesi'nin Milli Karatecisi Eray şamdan durdurulamıyor. Hollanda'da üst üste ikinci Premier Lig zaferini elde eden Şamdan, Dünya şampiyonlarına tatamiyi dar etti.

Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün Milli Karatecisi Eray Şamdan, Hollanda’da yapılan Premier lig müsabakalarında Altın madalyanın sahibi oldu. 2018 yılına fırtına gibi başlayan Milli Sporcumuz Eray Şamdan, Darıca’ya ve Türkiye'ye Altın madalyalar kazandırmaya devam ediyor. 

Geçtiğimiz ay Rusya’da yapılan 21 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası’nda 6.kez üst üste Avrupa Şampiyonu olarak moral yakalayan Şamdan, daha sonra Premier Lig Dubai etabında da zirvenin sahibi olmuştu. Büyükler kategorisinde de zirvenin açık ara sahibi olmaya başlayan Şamdan, en iyilerin yarıştığı Premier Lig Rotterdam etabında da birinci oldu.   

Genç yaşında elde ettiği başarılarla sadece Türk spor tarihine değil, Dünya Karate tarihine de geçen Şamdan, Rotterdam da Dünya şampiyonlarını dize getirdi. İlk turda Kazak Daulet Syhmyrbekov’u 8-1, ikinci turda İsviçreli Luca Rohner’i 8-0 geçen şamdan, Üçüncü maçında da İtalyan Matia Pampoloni’yi 1-0 yenerek Çeyrek finalde Brezilyalı Douglas Brose ile eşleşti. Karate’de efsane isimlerden olan, daha önce yenildiği tecrübe abidesi Dünya Şampiyonu Douglas Brose’a tatamiyi dar ederek 5-0 mağlup eden şamdan aynı zamanda rövanşı da almış oldu. Yarı finalde ise bu kez son 21 Yaşaltı Dünya Şampiyonu Japon Yugo Kozaki ile karşılaşan Şamdan, Kozaki’den de Dünya Şampiyonası’nın rövanşını alarak 2-0 kazandı ve finale yükseldi.

TÜRK FİNALİNİ ŞAMDAN KAZANDI

Finalde ise Türkiye’nin göğsünü kabartan bir tablo yaşandı. İki Milli Sporcumuz Eray Şamdan ve Aykut Kaya Büyükler 60 kilogramda Türk finali gerçekleştirdiler. Çekişmeli geçen müsabakayı 2-0 alan Darıcalı Sporcumuz Eray Şamdan üst üste ikinci kez Premier Lig şampiyonluğunu elde etti.

Eray’ın yükselişe geçen bu performansından oldukça gururlandıklarını belirten Teknik Direktör Adnan Şamdan, olimpiyat yolunda büyük önem taşıyan Premier Lig müsabakalarında elde edilen derecelerle  Tokyo hedefine adım adım ilerlediklerini ifade ederek, “Bizlere güvenen ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımız Şükrü Karabacak’a teşekkür ediyoruz. Ay yıldızlı bayrağımızı dünyanın dört bir yanında dalgalandıracağız. Kota müsabakalarını başarıyla tamamlayarak Tokyo Olimpiyatlarına katılacak kafilede yer almak en büyüm arzumuz.” diyerek hedeflerinin olimpiyatlar olduğunu söyledi. 


Son Güncelleme: 19.03.2018 12:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37