banner55

Fenerbahçe ve Kurtuluş Savaşı filmi çekilecek

Fenerbahçe ve Kurtuluş Savaşı filmi çekilecek

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Ekim 2018 Salı 10:30
Fenerbahçe ve Kurtuluş Savaşı filmi çekilecek

Ünlü yönetmen Murat Şeker'den, Fenerbahçe ve Kurtuluş Savaşı filmi. Taksim Stadı yeniden inşa edilecek.

Murat Şeker, "Futbol sadece futbol değildir.Harrington Kupası ve Fenerbahçe’nin Kurtuluş Savaşı günlerindeki mücadelesini film yapmak dedelerimize karşı görevimizdir" dedi.

Aşk Tutulması, Çakallarla Dans, Görevimiz Tatil gibi Türk sinemasında unutulmaz bir çok filme imzasını atan ünlü yönetmen Murat Şeker’in hayali,
1918 – 1923 yılları arasında Fenerbahçe'nin süper güçlere karşı Kuvayi Milliye’yi destekleyen mücadelesini anlatmak.

Fenerbahçe'nin tüm basketbol ve futbol maçlarına giden ve aynı zamanda FB kongre üyesi olan yönetmen Murat Şeker, "Hedefimiz 20 milyon TL'lik bir bütçeyle eli yüzü düzgün bir Kurtuluş Savaşı ve Fenerbahçe filmi yapmak. 

Fenerbahçe ve General Harrington Kupası, milli mücadele günlerinin en önemli olaylarından biriydi. Başkan Ali Koç'la yüz yüze görüşüp, tarihe altın harflerle yazılmış olan 29 Haziran 1923 yılında Taksim Stadı'nı tezahüratlara boğan o günü ve Fenerbahçe Kulübü Kayıkhanesi'nin gizli bir cephane deposuna döndürülme hikayesini, Türk sinema tarihi kayıtlarına geçirmek istiyoruz" dedi.

Senaryosu hazır olan proje için ön hazırlıklar başladı. 29 Haziran 1923 yılında oynanan unutulmaz tarihi Harrington Kupa maçı sahneleri için Taksim Stadı aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek.
 
Son Güncelleme: 02.10.2018 16:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37