banner55

KASKF Başkanı'ndan Toltar ve Laç'a önemli ziyaret

KASKF Başkanı'ndan Toltar ve Laç'a önemli ziyaret

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Aralık 2017 Perşembe 11:13
KASKF Başkanı'ndan Toltar ve Laç'a önemli ziyaret


Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Aydın ve yönetimi önceki gün Dilovası'na gelerek Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ve Dilovası Belediye spor Kulüp Başkanı Recep Laç’ı ziyaret etti.

Geçtiğimiz hafta sonu Dilovası'nda oynanan Dilovası Belediye spor ve Değirmendere Spor arasından geçen müsabaka sonrası Dilovası Belediye spor’u 2-1 yenen Değirmendere spor kulübü futbolcusu Serhat Şen soy’un sosyal medya hesabında İngilizce 'Counter Terörist Win' Türkçesi "Teröriste Karşı Kazanmak" paylaşımı Kocaeli'de büyük yankı buldu. Dilovası Belediyespor Kulüp Başkanı Recep Laç ve yönetimi savcılığa giderek futbolcu hakkında ırkçılık yaptığı gerekçesi ile suç duyurusunda bulunmuşlardı.

SPORCUNUN PAYLAŞIMI KOCAELİ'DE OLAY OLDU

Dilovası hakkında çirkin ifadelere yer veren Değirmendere Spor Kulübü sporcunun paylaşımı sonrası Değirmendere Spor Kulübü bir aççıklama yaparak Serhat Şensoy hakkında cezai işlemin yapıldığını süresiz kadro dışı kalmasının yanısıra para cezasının da kesildiğini açıklayarak Dilovası Belediyespor Kulübü'nden ve camiasından özür dilemişti.

AYDIN, BAŞKAN TOLTAR VE LAÇ'I ZİYARET ETTİ

Tüm bu gelişmelerin ardından Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Aydın ve yönetimi önceki gün Dilovası'na gelerek yaşanan olay hakkında ki üzüntülerini belirtmek için önce Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ardından Dilovası Belediyespor Kulüp Başkanı Recep Laç ve yönetimini ziyaret etti.

DİLOVASI BİZİM KULÜBÜMÜZDÜR

Aydın ziyaretinde, "Tüm Kocaeli bölgesi bizim için aynıdır. Biz biriz, hiçbir zaman yapmadık yapılmasına da müsade etmeyeceğiz. Değirmendereli futbulcunun çirkin ve ırkçılık yaptığı paylaşımına olayı duyar duymaz anında müdahale ettik. Bu tür çirkin düşüncedeki sporcuların barındırılmaması için elimizden geleni yapacağız. Cezası neyse çekecektir. Dilovası Belediyespor Kulübü bizim en eski kulüplerimizden biridir. Bu güzide camiayı diğer ilçelerimizden hiç bir zaman ayırmadık. Ayıramayızda. Dilovası Belediyespor'da bizim kulübümüzdür. Biz Kocaeli'de büyük bir aileyiz. Bu tür çirkin olaylara hiçbir zaman müsade etmeyececeğiz" dedi.

ÇİRKİN PAYLAŞIM KARDEŞLİĞİMİZE ZARAR VEREMEYECEKTİR

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, ise yaptığı açıklamada "İlçe olarak Değirmendereli sporcu arkadaşımızın paylaşımı bizleri derinden üzdü.  Dilovalılar olarak, buraya gelmeden bizleri tanımadan oluşturulan önyargılı düşünceleri kırmak için gerek sosyal ve gerekse sportif alanda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Gelen tüm konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamak için çabalıyoruz. Dilovası küçük bir Anadolu'dur. 

Burada Karadenizliside, Doğulusuda, Batılısıda artık kardeş olmuştur. Artık birbirimizle aile bağlarımız gelişmiş kız alıp vermişiz, kardeş olmuşuz. Dilovası kardeşliğin en güzel sembolüdür. İlçemizde hiç bir zaman bu tür ırkçı olaylar olmamıştır. Biz ülkemizi, milletimizi seviyoruz. Değirmendereli bir sporcunun paylaşımınıda tüm Değirmendere halkına mal edemeyiz. Ayrıca bizim Değirmendere de çok güzel dostlarımız abilerimiz ve kardeşlerimiz var. Biz Kocaeli'de 12 ilçe olarak ayrılmaz bir bütünüz. Bir sporcunun çirkin paylaşımı Kocaeli'de ki bu kardeşliğe zarar vermeyecektir" dedi.

BİZİM İÇİN PUAN DEĞİL, ÖNYARGILAR ÖNEMLİDİR


Dilovası Belediyespor Kulüp Başkanı Recep Laç'ta Aydın'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Dilovası Belediyespor Kulübü olarak göreve geldiğimiz günden bu yana önceliğimiz maç kazanmak puan almak değildi. Amacımız ilçemiz üzerinde oluşan bu tür önyargıların ortadan kaldırılması için elimizden geleni yapmak oldu. 

İlçemize gelen kulüplerimizi her zaman en iyi şekilde ağırlamak onları mutlu etmek için çalıştık. Kimi zaman çiçeklerle karşıladık kimi zaman hamsi partileri vererek bir yandan maç izledik bir yandan birlikte yemek yedik. Biz elimizden geleni yapmamıza rağmen bu tür çirkin olayın yaşanması hem kulübümüzü hemde ilçe halkımızı önemli ölçüde rencide etmiştir. 

Değirmendereli sporcu hakkında yasal yollardan hakkımızı arayacağız. Bu sporcunun bu çirkin ve ahlaksız paylaşımı bizi yolumuzdan alıkoymayacaktır. Değirmendere camiası da bizim kardeşimizdir. Biz yine konuk takımlarımızı en iyi şekilde ağırlamak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

 
Son Güncelleme: 07.12.2017 11:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37