banner55

Milli karatecilerin hedefi madalya

Milli karatecilerin hedefi madalya

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Ekim 2019 Pazar 13:11
Milli karatecilerin hedefi madalya

 

- Şili'de düzenlenecek Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası'na hazırlanan Karate Milli Takımı'nın 38 sporcusu, kürsünün en üst sırasında yer almak istiyor
- Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Milli Takımı Teknik Direktörü İbrahim Erçin:
- "Şili'de de ilk 5 içinde olmayı hedefliyoruz. Her kategoride madalya alabilecek kapasitede sporcumuz var. Her sporcudan ümidimiz var. İnşallah ülkemize birçok madalyayla dönecekler"
- Milli karateci Ömer Faruk Yürür:
- "Kategorimizin en iyisi olmaya çalışıyoruz. Kariyerimde ilk kez Dünya Şampiyonası'na gideceğim ve orada şampiyon olmaya çalışacağım"

KOCAELİ (AA) - Karate Milli Takımı, Şili'nin başkenti Santiago'da 23-27 Ekim'de düzenlenecek Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası'nda kürsüde yer alarak organizasyonu en iyi yerde tamamlamayı hedefliyor.

Ay-yıldızlı sporcular, organizasyon hazırlıkları kapsamında Kocaeli'nin İzmit ilçesinde kamp yapıyor. Kata ve kumite kategorisinde mücadele edecek 38 milli karateci, antrenmanlarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Milli Takımı Teknik Direktörü İbrahim Erçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamp sürecinin devam ettiğini belirtti.

Şampiyonaya iyi hazırlandıklarını ifade eden Erçin, sporcuların 3 hazırlık dönemi geçirdiğini söyledi.

Erçin, son aşama olarak taktik ve teknik çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, "Geçen hafta Turkish Open yapıldı. 40 ülkeden sporcular katıldı biz de başarılı sonuçlar elde ettik. Bu takımımız şubat ayında Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon oldu. Hedeflerimiz yine ülkemizi en iyi şekilde temsil edip en üst sıralarda yer almak. Bunun için de yoğun şekilde çalışıyoruz. Şu anda her şey çok iyi gidiyor. Sporcularımızın moral ve motivasyonu iyi seviyede. Başarılar elde edeceğimize inanıyorum." diye konuştu. 

Her kategoride madalya alabilecek kapasitede sporcumuz var

Karate olimpik branş olduktan sonra spora katılımın yükseldiğini anlatan Erçin, ülkelerin de buna bağlı olarak desteğinin arttığını bildirdi.

İbrahim Erçin, son Büyükler Karate Dünya Şampiyonası'na 100'ün üzerinde ülkenin katılım sağladığını aktararak, "Bu ümit ve gençlerde daha fazla olabilir. Sporcu sayısı da 2 bini bulacak. Büyük bir organizasyon. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik, ülkemizi en iyi şekilde temsil edip madalyalar almak istiyoruz. Daha önce takımlarda Dünya Şampiyonası'nda ilk 5 içindeydik, şubat ayında da Avrupa Şampiyonu olduk. Şili'de de ilk 5 içinde olmayı hedefliyoruz. Her kategoride madalya alabilecek kapasitede sporcumuz var. Her sporcudan ümidimiz var. İnşallah tekrar ülkemize birçok madalyayla dönecekler." ifadelerini kullandı. 

Geleceğin A Milli Takımı'nı oluşturacaklarını aktaran Erçin, burada elde edilecek madalyaların ülke puanı için önemli olduğunu, bu kategoride 2022'de Gençlik Olimpiyatları'na katılacak sporcular bulunduğunu kaydetti. 

Gençlik Olimpiyatları için sporcuların şimdiden çalışmaya başladığını dile getiren Erçin, her şampiyonada bir öncekinden fazla madalya kazanmayı amaçladıklarını belirtti.
Kategorimizin en iyisi olmaya çalışıyoruz

Avrupa şampiyonu milli karateci Ömer Faruk Yürür de Şili'de kategorilerinde en iyi sporcuların olacağını ifade ederek, kendilerinin de en iyi şekilde hazırlandıklarını anlattı. 

Dünya Şampiyonası'nın önemini bilerek yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini vurgulayan Ömer Faruk, "Günde çift antrenman yapıyoruz. Kategorimizin en iyisi olmaya çalışıyoruz. Kariyerimde ilk kez Dünya Şampiyonası'na gideceğim ve orada şampiyon olmaya çalışacağım." şeklinde konuştu.


Son Güncelleme: 13.10.2019 13:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37