banner55

Okullar arası Satranç Ligi başladı

Okullar arası Satranç Ligi başladı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
28 Kasım 2017 Salı 12:13
Okullar arası Satranç Ligi başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın, Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde organize ettiği Okullar arası Satranç Ligi’nin birinci etabı hafta sonunda gerçekleştirildi. 

Sekiz ay sürecek olan ligin birinci etabına katılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, "Çocuklarımızın hayatında satranç olmasına büyük önem veriyoruz. Biz de bu nedenle her fırsatta gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla satranç sporunu destekliyoruz. Bir zeka sporu olan satrancın çocuklarımızın hayatında olması hepimiz için büyük bir kazançtır. Bu vesile ile ligimize katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi. 

SATRANÇ SEVERLERDEN LİGE İLGİ
Derince Spor Salonu'nda yapılan birinci tur maçları Cumartesi günü start aldı. Pazar günü ise birinci etap kapsamında altı tur yapıldı. Pazar günü yapılan maçları Başkan Vekili Zekeriya Özak’ın yanı sıra, çok sayıda satranç sever izledi. 

İŞTE ŞAMPİYONLAR
İlkokul, Ortaokul ve Lise kategorilerinde yapılan maçlar ilk andan itibaren çekişmeli mücadelelere sahne oldu. 6. turun tamamlanmasıyla birinci etapta dereceye girenler belli oldu. Buna göre, Derince Turgut Reis ilkokulundan Gamze Ark, İzmit Özel Atafen Ortaokulundan Alperen Sel ve Dilovası Özel Enka Teknik Okulları’ndan Emre Demirbaş kategorilerinde birinci oldular.
 
Birinci turun sonunda ayrıca dereceye giren öğrenciler ise şöyle:

DERECEYE GİRENLER
İlkokul kategorisinde, Cemal Arda Bilir ikinci, Ercin Zeycan Şahin üçüncü, Hasan Maden dördüncü ve Enes Maruf Berker beşinci oldu
Ortaokul kategorisinde; Yiğit Zafer Coşkun ikinci, Ömer Furkan Şirin üçüncü, Ömer Göllü dördüncü ve Umut Arda Güzel beşinci oldu.
Lise kategorisinde; Servet Hakan Altay ikinci, Süha Özal üçüncü, Muhammed Ali Baltürk dördüncü ve Hüseyin Durmuş beşinci oldu. 

MADALYALARINI ÖZAK’IN ELİNDEN ALDILAR
Turun tamamlanmasının ardından madalya törenine geçildi. Dereceye giren sporcular madalyalarını Başkan Vekili Zekeriya Özak’ın elinden aldı. 

BÜYÜK ÖDÜLLER VAR
Ligin sonunda, okulların en iyi üç sporcusunun tüm etaplardaki puanları toplanarak, her kategoride, en iyi üç sporcusu olan okula ödül verilecek. İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde birinci olan okullara bilgisayar, ikinci olan okullara fen laboratuvarı, üçüncü olan okullara ise kütüphane yapılacak.
 
Son Güncelleme: 28.11.2017 14:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37