banner55

Okullar arası Satranç Ligi başlayacak

Okullar arası Satranç Ligi başlayacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Kasım 2017 Cuma 13:28
Okullar arası Satranç Ligi başlayacak

 
Sekiz ay devam edecek olan Satranç Ligi’nin ilk etabı 25-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde, okullar arası Satranç Ligi düzenleyecek. İlkokul, Ortaokul ve Lise kategorisinde gerçekleştirilecek ve sekiz ay devam edecek olan lig, sekiz ayak şeklinde gerçekleştirilecek.
 
İLK TUR 25-26 KASIM ARASINDA YAPILACAK
Ligin ilk etabı 25-26 Kasım tarihleri arasında Derince Spor Salonu’nda yapılacak. 25 Kasım Cumartesi günü ilk tur maçları 10.30’da başlayacak. Pazar günü ise 6. Tur ile bu etap sona erecek. Maçlarının bitiminin ardından ise Ödül Töreni yapılacak.
 
BAŞVURULAR SATRANÇ FEDERASYONU’NA
Başvurular, kocaeli.tsf.org.tr sitesinden yapılacak.  Sitede yayınlanacak excel formatlı dosyanın doldurularak, format değiştirilmeden,  kocaeli.tsf.org.tr’ye gönderilmesi, turnuva günü, formun ıslak imza ile teslim edilmesi ile tamamlanacak. Turnuvaya bireysel katılım yapılamayacak.  Kontenjan dâhilindeki okullar en az 3 sporcu ile katılabilecek.
 
TSF TALİMATLARI GEÇERLİ OLACAK
Büyükşehir’in düzenleyeceği Satranç Ligi’nde, Türkiye Satranç Federasyonu satranç yarışmaları talimatları, prosedürleri ve uygulama yönergeleri ile FİDE satranç kuralları geçerli olacak. Turnuvaya TSF lisansına sahip 2017-2018 vizesi yapılmış, Kocaeli ilindeki resmi ve özel okullarda öğrenim gören sporcular ile 2011 ve öncesinde doğan öğrenciler katılabilecek. Turnuva 8 etap üzerinden her ay bir turnuva olacak şekilde gerçekleştirilecek.
 
BAŞARILI OLAN OKULLARA BÜYÜK ÖDÜLLER
Sekiz etap sonunda, okulların en iyi üç sporcusunun tüm etaplardaki puanları toplanarak, her kategoride, en iyi üç sporcusu olan okula ödül verilecek. İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde birinci olan okullara bilgisayar, ikinci olan okullara fen laboratuvarı, üçüncü olan okullara ise kütüphane yapılacak. 


Son Güncelleme: 17.11.2017 13:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37