Plaj futbolu başlıyor

Takımlar en fazla 12 futbolcudan oluşacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Ağustos 2016 Çarşamba 16:03
Plaj futbolu başlıyor
Büyükşehir spor alanında yine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, spor alanında yine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, 27-28 Ağustos tarihlerinde Plaj Futbol Ligi Kocaeli Etabını düzenleyecek.

Kandıra'nın Mavi Bayraklı Cebeci Halk Plajı'nda gerçekleştirilecek olan organizasyon Türkiye Futbol Federasyonu, Kocaeli Gençlik Hizmetleri, Spor İl Müdürlüğü ve Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle ile yapılacak. Plaj Futbolu Ligi’nde şampiyon olacak takım Kocaeli’ni Türkiye Şampiyonası’nda temsil etme hakkına sahip olacak.
 
TAKIMLAR EN FAZLA 12 FUTBOLCUDAN OLUŞACAK
Plaj Futbolu Ligi’ne katılmak isteyen takımlar en fazla 12 futbolcu ve 3 kişilik teknik ekipten oluşacak. Takımlarda 1976-1999 tarihleri arasında doğmuş futbolcular yer alacak. 18 yaşın altındaki futbolcular velilerinin imzalayacağı muvaffakatname ile lige katılabilecek. Takımların listesinde, 1986 tarihinden önce doğmuş en fazla 3 futbolcu yer alabilecek. Plaj Futbolu Turnuvasına katılacak takımlarda, bir teknik sorumlu veya antrenör görevlendirilmesi zorunlu olacak. 
 
BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR
Plaj Futbol Ligi Kocaeli Etabı için başvuru süresi ise devam ediyor. Plaj Futbolu Ligi'ne katılmak isteyen takımlar 19 Ağustos Cuma gününe kadar başvurularını yapabilecek. Başvuruların Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürlüğü'nün Vinsan Tesisleri içindeki binasına elden yapılması gerekiyor.

Başvuru için takım kaptanları veya teknik sorumluların 2016 Sezonu Katılım Formu ve Taahhütnamesini eksiksiz olarak doldurup, imzalanmış olarak teslim etmeleri gerekiyor. Detaylı bilgi http://www.sporkentikocaeli.com internet sitesinden veya 335 53 49 No’lu telefondan edinilebilir.
 
ELEMELE MÜSABAKALARI 23-26 AĞUSTOS'TA
Plaj Futbol Ligine katılacak takımlar arasında 23-26 Ağustos tarihleri arasında eleme müsabakaları gerçekleştirilecek. Yarı finale kalan dört takım 27 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek final müsabakasında mücadele edecek. 28 Ağustos Pazar günü ise üçüncülük ve final maçları yapılacak. 
 
PLAJ FUTBOLU NEDİR?
Plaj futbolu, plaj ya da kumlu bir alanda oynanan futbol türüdür.
Plaj futbolu olarak adlandırılan bu futbol türü uzun yıllar önce oynanmaya başlamışsa da, 1990'lı yıllarda belirli kurallara bağlanarak resmileşmiştir. Plaj futbolunun yıllar önce Brezilya,  Avrupa ve ABD'de şirketlerin düzenlediği turnuvalar ile ünlü ve emekli futbolcuların yardımıyla tanınmaya ve yayılmaya başladı.

1990'lı yıllarda yaklaşık 30-40 cm kalınlıktaki kum zeminde oynanan plaj futbolunda teknikten çok ayakta kalabilmek önemlidir. Bu özelliğinden dolayı oyun daha çok fiziğe dayalıdır, oyuncuların kum zeminde topu kontrolü daha güç olduğundan hava hakimiyetinde daha üstün olmaları gerekir.

 
Son Güncelleme: 20.08.2016 00:02
Anahtar Kelimeler:
ToplantıValiçalışma
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37