banner55

Rekorların çiftinde hedef olimpiyat

Rekorların çiftinde hedef olimpiyat

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Nisan 2019 Pazartesi 13:14
 Rekorların çiftinde hedef olimpiyat
Antalya’dan 3 madalya ve 2 Türkiye rekoru ile dönen Kağıtspor’lu Şahin çifti gözlerini 2020 Tokyo Paralimpik Olimpiyatlarına dikti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi engelli branşlarda hayata geçirdiği çalışmaların meyvelerini almaya başladı. Engelli atletizm dalında en son düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda 2 Türkiye rekoru kazanan Kubilay ve Hafize Şahin emin adımlarla ilerliyor. Şahin çiftinin hedefi ise 2020 Tokyo olimpiyatları.

İLK ADIM TÜRKİYE ŞAMPİYONASIYDI

Olimpiyat yolunda belirlediği hedeflerde ilk adımın Türkiye Şampiyonası olduğunu belirten Kubilay Şahin” Şampiyona öncesi zorlu bir hazırlık süreci geçirdik. Şampiyonada Türkiye rekoru kırarak altın madalya kazandım. Gülle atma dalında ’da 7,83 m dereceyle Türkiye 2.‘si olarak gümüş madalya ile turnuvayı tamamladım. Engelli atletizmde Gülle atma branşında mücadele eden eşim Hafize Şahin 6,94 m derecesiyle Türkiye rekoru kırarak altın madalya kazandı ve ilk adımı geçmiş olduk.” dedi.
HEDEFLERİMİZE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ
 
Gülle atma branşında mücadele eden Hafize Şahin ise "Gülle atma sporuna 2 yıl önce başladım. Öncesinde Halter yapıyordum, hatta halter branşında Avrupa ve dünya derecelerim vardı. Bazı zorluklarından dolayı halteri bırakıp Atletizm branşına geçmeye kara verdiğimizde bazı konularda karamsardık ama çok çalıştık. Atletizmde istediğimiz hedefler doğrultusunda ilerlemeye başladık" şeklinde konuştu.

İKİNCİ ADIM İTALYA
 
Şampiyonadaki başarılı sonucun ardından milli takıma seçildiklerini belirten Kubilay Şahin "Hedeflerimiz doğrultusunda ilk adımımızı gerçekleştirdik. Şimdi ikinci ve üçüncü adımları olan İtalya’da düzenlenecek olan ve olimpiyat kotası veren özel turnuvaya onun arkasından dünya şampiyonasına katılacağız. İnşallah daha çok çalışıp bu şampiyonalardan olimpiyat kotası alacağız ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarına katılacağız” dedi.
ENGELLERİMİZ BİZİ YILDIRMADI

Olimpiyatlara katılmak ve oradan madalya ile dönmenin kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Hafize Şahin”  Bunu başarabilmenin yolu çok çalışmaktan geçiyor. Haftanın 6 günü büyükşehir belediyemizin ve Kağıtspor’un desteğiyle atletizm pistinde antrenman yapıyoruz. Yaz kış demeden antrenmanlarımıza ara vermiyoruz. Her sporda olduğu gibi bu sporda da başarı çok çalışmaktan geçiyor. Engellerimiz bizi hiçbir zaman yıldırmadı.” dedi.
BİRBİRİMİZE DESTEK OLUYORUZ 

Eş olmanın faydalarını da gördüklerini kaydeden Şahin çifti” Aslında antrenmanlarda, yarışmalarda birbirimize destek oluyoruz. Birimiz mental açıdan geriye düştüğünde, diğerimiz onu uyarıyor. Antrenmanlarda ve yarışmalarda birbirimizin hatalarını görüp eksiklerimizi gideriyoruz, bu bizim için oldukça önemli bir avantaj” ifadelerini kullandı.

KAĞITSPOR’UN TÜRKİYE’DE EŞİ YOK

Kocaeli Büyükşehir belediyesi ve Kağıtspor Kulübü’ne desteklerinden dolayı çok teşekkür eden Şahin çifti, Türkiye’de engelli branşlara bu şekilde desteğin başka bir örneği olmadığını dile getirdi.
Son Güncelleme: 08.04.2019 13:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37