banner55

Rize'de, Darıca fırtınası

Rize'de, Darıca fırtınası

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Kasım 2018 Çarşamba 11:22
Rize'de, Darıca fırtınası
Rize'de yapılan, Türkiye Ümitler, Gençler ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası'nda Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü fırtınası esti. 49 İl’den 791 erkek ve 588  bayan sporcunun yarıştığı Türkiye Şampiyonası’nda Darıcalı karateciler 4 altın madalya kazanarak, kulüp sıralamasında ikinci oldular.  
2 sporcumuz kategorilerinde yapılan Avrupa Şampiyonası Milli Takım elemelerini de kazanarak, Danimarka’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda milli formayı giymeye hak kazandılar. Teknik Direktör Adnan Şamdan, antrenörler Ahmet Akçay ve İlker Topal nezaretinde tatamiye çıkan sporcularımız muhteşem bir başarıya daha imza attılar.

4 FİNAL, 4 ALTIN MADALYA

4 Kategoride finale kalan Darıcalı karatecilerimiz, bütün finallerini kazanarak 4 altın madalyayı Darıca’ya hediye ettiler. Genç Bayanlar 48 kilogramda Şeyma Aleyna Atasert, Ümit Erkekler 70 Kilogramda Adem Alper Çoban, Genç Erkekler 68 kilogramda Eren Adil Yılmazer ve 21 Yaşaltı Erkekler 75 Kilogramda İsmail Aydoğdu, bütün rakiplerini geçerek zirvenin sahibi oldular. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ardından kulüp sıralamasında devasa bütçeli takımları geçerek İkinci sıraya yerleşen Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü, il sıralamasında da Kocaeli'yi ikinci sıraya taşıdılar.

2 SPORCUMUZ AVRUPA ŞAMPİYONASI’NA

Türkiye Şampiyonası’nın hemen akabinde yapılan milli takım seçmelerinde ise Darıcalı 5 sporcumuz mücadele etti. Genç Bayanlar da Şeyma Aleyna Atasert ve Ümit Erkekler de Adem Alper Çoban seçmelerde gösterdikleri muhteşem performansla Milli formayı giymeye hak kazanırken, İsmail Aydoğdu, Eren Adil Yılmazer ve Feyzanur Kılıç ikinci olarak Avrupa Şampiyonası biletini kaçırdılar. Genç Sporcularımız Şeyma Aleyna Atasert ve Adem Alper Çoban 8-10 Şubat 2019 tarihlerinde Danimarka’nın Aalborg kentinde yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etme hakkı kazandılar.

DARICA ZİRVEYE MÜHRÜNÜ VURDU

Şampiyona sonrası değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Adnan Şamdan, kendilerine verilen destekten dolayı Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Kulüp Başkanı Bekir Güven’e teşekkür ederek, "Bizlere olan güvenlerini boşa çıkarmadığımız için gururluyuz. 49 İl arasından Kulübümüzü ve İlimizi ikinci yaparak zirveye Darıca mührünü vurduk. Elde ettiğimiz başarılarda Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Karabacak ve Kulüp Başkanımız Bekir Güven’in desteği yadsınamaz. 

Darıca'ya Eray Şamdan ile 2 Avrupa Şampiyonluğu’nun yanı sıra 1 Dünya Şampiyonluğu ve 1 Dünya Üçüncülüğü kazandırırken, Bayan Takım Kata’da ise Avrupa ikinciliği getirmiştik. Hedefimiz Danimarka’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda ay yıldızlı bayrağımızı göndere çekmek" diye konuştu. 



Son Güncelleme: 22.11.2018 10:48
Anahtar Kelimeler:
RizedeDarıca Fırtınası
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37