banner55

Şamdan Dünya Şampiyonası'nda

Şamdan Dünya Şampiyonası'nda

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Kasım 2018 Çarşamba 19:40
 Şamdan Dünya Şampiyonası'nda



Büyükler
Dünya Karate Şampiyonası heyecanı İspanya’nın Başkenti Madrid’de başladı. Darıcalı Milli Karatecimiz Eray Şamdan ilk kez yarışacağı Büyükler Dünya Şampiyonası’nda gözünü zirveye dikti.  Spor camiası, Çarşamba günü tatamiye çıkacak Milli Yıldızımızdan altın madalya bekliyor.

Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün Milli Karatecisi Eray şamdan, Büyükler Dünya Şampiyonası için İspanya’ya gitti. Karate’de, 2020 Olimpiyatlarına kadar olan süreçte ki en önemli Organizasyon olan Dünya Şampiyonası heyecanı başladı. 

A Milli Takım kafilesiyle beraber İspanya’nın Başkenti Madrid’e giden Milli Yıldızımız Eray Şamdan, kariyerinde ilk kez Büyükler kategorisinde tatamiye çıkacak. Büyük Erkekler 60 kilogramda ülkemizin madalya umudu olan Şamdan, 7 Kasım Çarşamba günü eleme müsabakalarına çıkacak. 

Türkiye saati ile 18.15’de madalya mesaisine başlayacak olan sporcumuz, finale kalması halinde 10 Kasım Cumartesi günü Türkiye saati ile 20.25’de Altın madalya için yarışacak.

DÜNYA SIRALAMASINDA ZİRVEYE ÇIKTI

Genç yaş kategorisinde elde ettiği başarılarla adını karate tarihine altın harflerle yazdıran Milli Yıldızımız, Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı kategorilerinde 1 Dünya Şampiyonluğu ve 1 Dünya üçüncülüğünün yanı sıra, 6 kez Avrupa Şampiyonluğu 1 kez de Avrupa üçüncülüğü yaşadı. 

Alt yaş gruplarında kırılması neredeyse imkansız bir rekora imza atan Genç yıldızımız, büyükler kategorisinde de elde ettiği başarılarla dünya sırlamasının zirvesine çıktı. Özellikle 2018 yılında elde ettiği Premier Lig ve Series 1 zaferleriyle rakiplerinin korkulu rüyası haline gelen Şamdan, WKF(Dünya Karate Federasyonu) tarafından açıklanan Kasım ayı sporcu sıralamasında Büyük Erkekler 60 kilogram kategorisinde ilk sırada yer aldı.

DARICA’DA BÜYÜK HEYECAN VAR

Dünya Şampiyonluğu hedefiyle İspanya’ya giden Milli Sporcumuz Eray Şamdan’ın heyecanını Darıca kamuoyu ise bir başka yaşıyor. Mücadele sporlarında Darıca’nın Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek ilk sporcusu olan Şamdan için, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Kulüp Başkanı Bekir Güven destek açıklamasında bulundu. 

Karabacak ve Güven, Tokyo Olimpiyatları yolunda emin adımlarla ilerleyen Genç Sporcumuzun Dünya Şampiyonası’ndan ülkemizi en iyi şekilde temsilde edeceğine inandıklarını belirterek, Altın madalyayı Darıca’ya ve ülkemize getirmesini istediler. 

Milli Sporcumuzun babası ve aynı zamanda Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün Teknik Direktörü Adnan Şamdan da bu büyük heyecanını yerinde yaşamak İspanya’ya giderek destek verdi.
Son Güncelleme: 07.11.2018 19:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37