banner55

Satranç şampiyonası Gebze'de başladı

Satranç şampiyonası Gebze'de başladı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Kasım 2016 Cuma 20:01
 Satranç şampiyonası Gebze'de başladı
Satrancın ülke çapındaki ustalarını Gebze’de buluşturan 2016 Türkiye Satranç Şampiyonası Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde düzenlenen açılış töreniyle başladı. İlk hamlenin Başkan Köşker ve protokol tarafından yapıldığı Türkiye Satranç Şampiyonası’nın birincisi ülkemizi Avrupa Satranç Şampiyonası’nda bireyselde temsil edecek.
 
 
Gebze önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapıyor. Gebze Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen 2016 Türkiye Satranç Şampiyonası, ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ve protokolün ilk hamleyi yapmasıyla başladı.

Lamec Otel'de düzenlenen ve 13 gün boyunca devam edecek olan şampiyonada Türkiye birincisi olacak sporcu, ülkemizi bireyselde Avrupa Şampiyonası’nda temsil edecek. Satrancın ustalarını Gebze’de buluşturan şampiyonanın açılış törenine Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürü Muzaffer Çintimar, belediye başkan yardımcıları Engin Güzel, Sadık Albayrak, belediye meclis üyeleri, İlçe Spor Müdürü Gökhan Yavaşer ve davetliler katıldı.
BAŞKAN KÖŞKER’E TEŞEKKÜR
Turnuvanın açılışında konuşan İl Spor Müdürü Muzaffer Çintimar spora olan desteklerinden ötürü Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e teşekkür etti. Çintimar’ın ardından kürsüye gelen Türkiye Satranç Federasyon Başkanı Gülkız Tulay konuşmasında Gebze Belediyesi’nin yaptığı organizasyonlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Federasyon Başkanı Tulay konuşmasında, “Yeni yönetimimizin yaptığı ilk faaliyetimiz Gebze’de gerçekleşecek olan Türkiye Satranç Turnuvası.

Biz daha önceki dönemlerde birçok başarılı işe imza attık. Bunlar içerisinde Kocaeli bölgesinin büyük katkısı var. Gebze’de satranç adına birçok adım atıldı. Altyapı anlamında 5 yaşındaki çocuklarımıza satranç öğretmek ve sayılarının her geçen gün artıyor olması bizleri de sevindiriyor. Verilen bu emekleri Türkiye Şampiyonasını bu ilçede yaparak taçlandırmış olduk. Ben başta belediye Başkanı Adnan Köşker’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
EV SAHİPLİĞİ İÇİN MUTLUYUZ
Turnuvaya ev sahipliği yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker konuşmasına Türkiye Şampiyonası’nın Gebze’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Başkan Köşker, “Gebze’mizde her yıl satranç turnuvası olarak “Kurtuluş Hamlesi” gerçekleşti, bu yıl bir format değişikliğe gittik ve Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyoruz. Gebze, dünyada bilinen bir kent ve her şeyin en güzelini hak eden büyük bir kent.

Gebze sanayisi ile biliniyor, bizler de istiyoruz ki; sadece sanayisi ile bilinen bir kent olmasın, kültürel etkinlikleriyle sosyal etkinlikleriyle de anılan bir şehir olsun. Satranç önemli bir spor 4 bin yıllık mazisi olan bir spor ve biz bu spora önem veriyoruz. Zihnin gelişmesine ve muhakeme gücünün artmasında oldukça önemli olan bu sporu biz küçük yaşlarda çocuklara öğretiyoruz.

Oluşturduğumuz bir anaokulu üniversitemiz var ve burada 5 yaşındaki çocuklarımızı, satrancında içerisinde olduğu sosyal aktivitelerle tanıştıyoruz. Türkiye’mize sağlıklı nesiller yetiştirme noktasında yaptığımız bu çalışmalar neticesinde inşallah vatanımıza milletimize hayırlı evlatlar yetişecek. Ben bir kez daha sizleri şehrimizde ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyor turnuvada yarışacak arkadaşlara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM
Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan konuşmasına, programından dolayı açılışa katılamayan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun selamlarını ileterek başladı. Kaymakam Arslan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Satranç denilince ilk akla gelen belediye Gebze Belediyesi oldu. Bu algının oluşmasında emeği geçenleri kutluyorum. Beş yaşındaki çocuklarımıza da bu sporu sevdirip aşılarsak tüm çalışmaların en güzel meyvesi alınmış olunur. Sporcularımızdan da isteğim, bu yeteneğinizi saklamayın ve aşılayabildiğiniz kadar kişiye aşılayın. Ben herkese teşekkür ediyor yarışmacılara da turnuvada başarılar diliyorum.”
İLK HAMLE PROTOKOLDEN
Şampiyonanın ilk hamlesini Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yaptı. Daha sonra sporcularla tek tek sohbet eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker sporculara başarılar diledi.
TÜRKİYE’Yİ AVRUPA’DA TEMSİL EDECEK
13 gün sürecek Türkiye Şampiyonasında birincilik ödülünün sahibi olacak sporcu, Türkiye’yi Avrupa’da düzenlenecek olan Avrupa Satranç Şampiyonası’nda bireyselde temsil edecek. Satrancın ülke çapındaki ustalarını Gebze’de buluşturan şampiyona Türkiye Satranç Federasyonu’nun internet kanalından tüm dünyaya canlı olarak yayınlanıyor. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker tüm yarışmacılara canlı yayında başarılar diledi. 



Son Güncelleme: 18.11.2016 20:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37