banner55

Akıllı direklerden ücretsiz internet ve şarj imkanı

Aynı anda 6 cihaz şarj oluyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Ekim 2016 Cumartesi 10:30
 Akıllı direklerden ücretsiz internet ve şarj imkanı
Büyükşehir tarafından otobüs duraklarına yerleştirilen akıllı direkler binlerce kişi tarafından kullanılıyor.
 
        
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Daire Başkanlığı’nın duraklarda hizmete soktuğu akıllı direkler vatandaşlardan ilgi görüyor. Özellikle gençlerin sıkça kullandığı akıllı direkler, wi-fi sayesinde ücretsiz internet ve şarj imkanı sunuyor. Akıllı direkler Halkevi 2 adet, Orduevi 1 adet, Vilayet Durağı’nda 2 adet, Mimar Sinan Köprüsü Durağı 1 adet ve Doğu Terminali’nde 1 adet olmak üzere 7 ayrı noktada hizmet veriyor.
 
750 BİN KİŞİ FAYDALANDI
Akıllı direklerdeki wi-fi hizmetinden bugüne kadar 750 bin kişi faydalandı.  Güneş enerji sistemiyle enerji toplayan ve bu enerjiyi üzerindeki 6 adet USB portuna aktaran sistem, buradan vatandaşların cep telefonlarını ücretsiz şarj etmelerine olanak sağlıyor. Dinamik, çevreci, yenilenebilir yapısı ile günümüzde önem arz eden teknolojik gereksinimlere cevap veren akıllı direkler kent estetiğini de bozmuyor. Akıllı direkler şebekeden beslenmeyip, üzerinde bulunan güneş panelleri ile kendi enerjisini üreterek depoluyor.
 
AYNI ANA 6 CİHAZ ŞARJ OLUYOR
Akıllı direkler, cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi elektronik cihazları şebeke hızında şarj edilebiliyor. Direklerden aynı anda 6 cihaz enerji sağlayabiliyor. Ücretsiz wi-fi hizmeti ile ağa bağlanıldığında toplu taşıma portalı ‘’e-komobil’’e otomatik olarak ulaşan vatandaşlar; duraklar-hareket saatleri-trafik yoğunluğu-alternatif yollar-yol tarifleri-bakiye sorgulama bilgilerine erişerek, ‘Nasıl giderim?’ sorusuna da anında cevap bulabiliyor.
 
ENGELLİ ŞARJ KİTİ
Akıllı direklerde verilen ücretsiz internet hizmetine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Akıllı direklerden engelli vatandaşlar da hem iletişim hem ulaşım amaçlı faydalanıyor. Direkler üzerinde yer alan engelli şarj ünitesi ile engeli vatandaşlar araçlarını şarj ederken ücretsiz internet hizmetinden de yararlanıyorlar. 
Son Güncelleme: 15.10.2016 22:49
Anahtar Kelimeler:
TEB
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37