banner55

Bakan Varank: Bilişim Vadisi, Gebze'yi teknoloji merkezi yapacak

Bakan Varank: Bilişim Vadisi, Gebze'yi teknoloji merkezi yapacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Mart 2019 Cumartesi 22:10
 Bakan Varank: Bilişim Vadisi, Gebze'yi teknoloji merkezi yapacak

KOCAELİ (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bilişim Vadimiz, milli teknoloji hamlemizin önemli sac ayaklarından birisi. Bu vadi inşallah Gebze'yi geleceğin teknoloji merkezlerinden biri yapacak." dedi.

AK Parti Gebze İlçe Başkanlığınca Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Varank, Gebze'nin güçlü sanayisi ve üretimiyle Türkiye'nin 2023 hedeflerine yoldaşlık ettiğini belirterek, 17 senede Türkiye'yi 3,5 kat büyütmelerinde Kocaeli'nin ve Gebze'nin büyük desteği olduğunu, bu yüzden Gebze'ye çok şey borçlu olduklarını söyledi.

Kentin güzelliklerine güzellik katmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, gecelerini gündüzlerine kattıklarını dile getiren Varank, Gebze'yi her alanda bölgesinin çekim merkezi haline getirecek yatırımlar yaparak ilçenin çehresini değiştirdiklerini belirtti.

Varank, eğitimden sağlığa, altyapıdan ulaşıma, sosyal güvenlikten adalete pek çok alanda Gebze'yi ihya edecek adımlar attıklarını, hastaneler, yurtlar, spor tesisleri ve gençlik merkezleri kurduklarını anlatarak, "Gebze Teknik Üniversitesini faaliyete geçirdik. Buraya bir millet bahçesi kazandırmak için çalışmalarımızı başlattık. Gebze-Halkalı banliyö tren hattını, 2 hafta önce kadar açtık. Böylece Gebze'yi, Marmaray'la boğazın altından geçip Halkalı'yla buluşturduk." diye konuştu.

Gayelerinin Gebze'nin potansiyelini hep daha ileriye taşımak olduğuna dikkat çeken Bakan Varank, "Bunun için 17 yılda özel sektörün, 8,5 milyar liralık sermaye yatırımını destekledik. Üretim altyapısını daha da güçlendirecek organize sanayi bölgeleri ve sanayi siteleri kurduk. Tüm bu yatırımlar, Gebze'ye iş ve aş olarak geri döndü. Gebze büyüdü, güçlendi ve gelişti." dedi.

Gebze, teknolojinin de merkez üssü olmalı

Bakan Varank, "Gebze, teknolojinin de merkez üssü olmalı." diyerek, ülkenin ilk ve en büyük tematik teknoparkı olan Bilişim Vadisi'ni Gebze'de kurduklarını söyledi.

Bu vadinin yenilikçi ve teknoloji tabanlı kalkınmayı harekete geçireceğini dile getiren Varank, şöyle devam etti:

"Bakanlığımız buraya 180 milyon lira kaynak tahsis etti. Yaptığımız bu yatırımın meyvelerini almaya başladık. Bakın daha dün çok önemli bir gelişme oldu. Bilişim Vadisi'yle Çin devi Huawei arasında iş birliği protokolü imzaladık. Bu protokol akıllı şehirlere odaklanıyor. Teknolojiyi en iyi şekilde kullanıp, akıllı şehirlerle yeni ufuklar açmak istiyoruz. Tabii bunları 'milli teknolojiler', 'milli çözümlerle' hayata geçirmenin peşindeyiz. Bilişim Vadimiz, milli teknoloji hamlemizin önemli sac ayaklarından birisi. Bu vadi inşallah Gebze'yi geleceğin teknoloji merkezlerinden biri yapacak."

Her gün büyüyen, gelişen Gebze'nin tüm ihtiyaçları ve taleplerinin, kendileri için öncelikli olduğunu söyleyen Mustafa Varank, Gebze'de bugüne kadar yakaladıkları uyumu 31 Mart'ta da devam ettirmek istediklerini ifade etti.

Büyükgöz'ün Gebze için ortaya koyduğu tüm projeler benim de projelerim

Varank, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak Gebze adayı Zinnur Büyükgöz'ün, donanımıyla liyakat ehli bir isim olduğunu belirterek, "Daha da önemlisi Gebze'yi sokak sokak bilen, Gebze'nin tüm ihtiyaçlarına vakıf bir isim. Yavuzselim ve Hürriyet mahallelerindeki tapu sorunu, sayesinde çözüldü. Tapular veriliyor, bu süreçte tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Zinnur Büyükgöz'ün Gebze için ortaya koyduğu tüm projeler benim de projelerim." diyen Varank, Büyükgöz'ün projeleriyle çevre, şehircilik, sanayi, teknoloji ve ulaşımda Gebzelilerin hayat standartlarının daha da yukarıya çıkacağını vurguladı.

Tüm bu projelere ellerinden gelen desteği sunacak ve Gebze'yi daha müreffeh yarınlara kavuşturmanın gayretinde olacaklarını dile getiren Bakan Mustafa Varank, yarın yapılacak seçimlerin Türkiye'ye hayırlar getirmesini diledi.

Varank, konuşmasının ardından sahneye gelen Zinnur Büyükgöz'le partilileri selamladı.
Son Güncelleme: 30.03.2019 22:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37