banner55

Bilişim Teknoloji Vakfı 5. genel kurulunu yaptı

Bilişim Teknoloji Vakfı 5. genel kurulunu yaptı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Aralık 2018 Çarşamba 13:57
 Bilişim Teknoloji Vakfı 5. genel kurulunu yaptı

Önceki dönem Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar'ın kuruculuğunu yaptığı Bilişim Teknoloji Vakfı 5. Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. 

TBV’nın 2018 yılı içinde ortaya koyduğu çalışmaların değerlendirildiği ve gelecek dönem projelerinin görüşüldüğü toplantıda TBV Başkanı Eyüp Ayar’ın yanı sıra yürütme kurulu üyeleri yer aldı. Gerçekleştirilen genel kurul kapsamında Eyüp Ayar tekrar başkan seçilirken, yeni yönetim kurulu da belirlenmiş oldu.

EYÜP AYAR YENİDEN BAŞKAN

Gündem maddelerinin değerlendirilmesinin ve faaliyet raporunun okunmasının ardından konuşma yapan Başkan Ayar şunları söyledi: 

Dünya teknoloji ve bilişim alanında çok güzel gelişmelere şahit oluyoruz. Fakat sağlık alanında hala aşılamayan hastalıklar dünyayı kasıp kavuruyor. Sağlık alanında tedavisi bulunamayan hastalıklara karşı yeni tedavi yöntemleri geliştirilmesi adına da çeşitli araştırma çalışmalarının arttırılması hedeflenmelidir. Bizim görevimiz, bu yeni modellerin araştırılmasını teşvik etmek, katkıda bulunmak, desteklemek ve gerekliliğini hatırlatmak. Hatta modellerin yaratılmasının içinde bulunmaktır.

GENÇLERİMİZDE KEŞFETME, BULUŞ YAPMA VE MERAK DUYGULARINI TEŞVİK ETMELİYİZ

Vakıf olarak insanımızda ki özellikle çocuklarımızda ki, gençlerimizde ki bilişim ve teknoloji farkındalığını arttırabilmeye yönelik çalışmalara ağırlık veriyoruz. Çocuklarımızda ki keşfetme, buluş yapma ve merak duygularını teşvik etmek, onlara bu yönde hedefler belirlemek, yarışmalarla böyle bir ortamı zeminini hazırlamak bir diğer hedefimizi oluşturuyor. Ülke olarak katma değeri yüksek ürünler üretip bunları dünyaya satma konusunda gayret göstermemiz artık bir zorunluluk haline gelmiştir. 

HÜKÜMETİMİZ DE BU YÖNDE POLİTİKALARA AĞIRLIK VERİYOR

Hükümetimizin de bu yönde politikalara ağırlık verdiğini görüyoruz. Biz de Bilişim Teknoloji Vakfı olarak bir Sivil Toplum Kurumu, bir gönüllü kuruluş olarak özellikle bu alanda çalışmalar yapıp katkı sunuyoruz. Özellikle bölgemiz organize ve organize olmayan işletmeleriyle sanayinin, Bilişim Vadisi Teknoparklar, Gebze Teknik Üniversitesi ile Bilim ve Teknolojinin Havalimanı, Demiryolu ve Denizyolları ile Avrupa'nın Anadolu’ya açılan kapısı olması hasebiyle ulaşımı, dev nüfusu ve yetişmiş insan gücüyle iş gücü istihdam piyasasının, üretimin ve pazarın merkezi konumundadır. Dolayısıyla Vakfımızın faaliyetleri için en uygun zemini, şartlara hazdır. 

Biz de bunu en güzel şekilde değerlendirip ülkemize milletimize faydalı çalışmalar yapmanın gayretindeyiz. Vakıf olarak 2018 yılı içinde Belediyemizin de desteğiyle Kocaeli genelinde orta öğretim kurumları arasında Buluş ve Proje yarışması düzenledik. Çok güzel projeler ortaya çıktı. Bazılarını ileri düzeyde desteklemeyi ve ileride belki de sanayide kullanılabilecek değerli patent alınıp piyasada değerlendirebilecek düzeyde geliştirmeyi hedefliyoruz.

TOPLAM 47 ÖĞRENCİMİZE 62 BİN TL BURS VERİLDİ

Proje kriterlerini Akademisyen heyetin yeterli bulduğu 47 öğrencimize toplam 62 bin lira burs sağladık. Başta yerel yönetimler olmak üzere çeşitli kurumlarla iş birliği içerisinde projeler üretmeye devam edeceğiz. Başta mütevelli heyet üyelerimiz olmak üzere yönetim kurulu üyelerimiz ve tüm hemşerilerimizin gösterdikleri performans ve ilgi alakadan dolayı teşekkür ediyoruz. 

Son Güncelleme: 05.12.2018 14:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37