banner55

Gebze uydusu ABD'de fırlatıldı

Gebze uydusu ABD'de fırlatıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Haziran 2018 Salı 11:16
Gebze uydusu ABD'de fırlatıldı


GTÜ öğrencileri, ABD’de düzenlenen "CanSat Competition" Model Uydu Yarışması'nda ülkemizi ve GTÜ'yü başarı ile temsil ettiler.

Amerikan Uzay Kurumu (AAS), Amerikan Uçak ve Uzay Enstitüsü (AIAA) tarafından düzenlenen Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) desteklediği, tasarla, yap, fırlat konseptli CanSat uydu yarışması yapıldı.
 
Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Robotik ve Otomasyon Kulübü öğrencilerinden oluşan 'GTU-SAT Takımı' ilk kez katıldıkları yarışmanın finalinde üniversitemizi ve ülkemizi başarıyla temsil etti. 

Dünyanın en saygın üniversitelerinin katıldığı uzay etkinliklerinden biri sayılan Cansat Competition'a birçok değerlendirmeyi aşarak katılan GTU-SAT Takımı üyeleri Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Texas Stephenville’de gerçekleşen yarışmayı da başarıyla tamamlayarak ülkemize geri döndüler.
 
Takım lideri GTÜ öğrencisi Muhammet İkbal Elek yarışma ile ilgili şunları söyledi:

Üniversitemizin adını taşıyan ilk uydumuzu gökyüzüyle buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Çok zorlu ve tempolu bir süreç atlattık. Bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz.   


Son Güncelleme: 19.06.2018 11:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37