banner55

Geleceğin teknolojisi Biyoteknoloji GTÜ'de konuşulacak

Geleceğin teknolojisi Biyoteknoloji GTÜ'de konuşulacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Kasım 2018 Perşembe 12:57
Geleceğin teknolojisi Biyoteknoloji GTÜ'de konuşulacak

 

GTÜ, Biyoteknoloji Enstitüsü önderliğinde yapılacak olan II. Biyoteknoloji Vizyon Zirvesi için gün sayıyor. Önceki yıl geniş katılımla yapılan zirvenin ikincisi yine GTÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. 

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Biyoteknoloji Enstitüsü tarafından organize edilen ve önceki yıl ilkinin gerçekleştirildiği II. Biyoteknoloji Vizyon Zirvesi 20 Kasım 2018 Salı günü GTÜ Elektronik Mühendisliği bölümünün amfisinde yapılacak. 

Biyoteknoloji alanına giren konular ve bunlarla ilgili dünya genelinde yapılan çalışmaların değerlendirildiği Biyoteknoloji Vizyon Zirvesi’nin ikincisinde, son dönemde giderek ön plana çıkan biyofabrikasyon ve biyoekonomi konseptlerine odaklanılacak. Tam gün sürecek program Biyofabrikasyon temalı sabah sempozyumu ile Biyoekonomi temalı öğleden sonra sempozyumundan oluşacak. 

Biyoekonomi sempozyumu kapsamında, aynı zamanda, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından finanse edilen ve Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı (GTEAV) tarafından yürütülecek olan Özgün Biyo-Ekonomi Kaynakları Mükemmeliyet Merkezi (ÖBEK) projesinin tanıtımı da gerçekleştirilecek.

Hücreyi çoğaltarak doku, organ gibi biyolojik ürünler üretilmesini mümkün kılan ve dünyada hızla büyüyen bir sektör durumunda olan biyofabrikasyonun ele alınacağı sempozyumda; 'TÜBİTAK GMBE ve Biyofabrikasyon Sanayisinin Geleceği', 'Biyofabrikasyon Sanayisinin Türkiye ve Dünyadaki Geleceği', 'Kemik Doku Biyofabrikasyonunda Son Yaklaşımlar', 'Türkiye'nin İlk Biyoyazıcı Markası', 'Kişiselleştirilmiş İlaçlarda Yeni Bir Dönem - Çip Üstü İnsan', 'Biyomürekkep Teknolojilerinin Geleceği' ve 'Implant Teknolojisinin Geleceği' başlıklı konuşmalar yapılacak.

Öğleden sonraki Biyoekonomi Sempozyumu’nda ise, 'Bilimde İnsana Yatırım ve İşbirliği Modelleri', 'Ekonomik Bakış Açısından Türkiye Bitki Örtüsü', 'Biyolojik Çeşitlilikten Katma Değerli Ürünlere Tıbbi ve Aromatik Bitkiler', 'Eşdeğer İlaç Ar-Ge'si ve Güncel Sorunlara Yeni Yaklaşımlar', 'Biyoekonomik Kaynağı olarak Mikroalgler', 'Biyoteknolojik Ürünlerin Gıdadaki Yeri', 'Sürdürülebilirlik ve Kozmetik Sektörü' ve 'Döngüsel Biyoekonomi Modeli Nedir?' başlıklı seminerler alanlarında uzman davetliler tarafından verilecek.

Zirveye konuşmacı veya dinleyici olarak Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden ve sektörde yer alan önemli firmalardan pek çok bilim insanının ve yetkilinin katılması bekleniyor. Ayrıntılı bilgi, program akışı ve ücretsiz kayıt için  https://www.biyoteknolojizirvesi.org ziyaret edilebilir.
Son Güncelleme: 15.11.2018 14:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37