banner55

GTÜ, ASELSAN ile dünyada bir ilke imza attı

GTÜ, ASELSAN ile dünyada bir ilke imza attı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Mart 2018 Cuma 11:34
   GTÜ, ASELSAN ile dünyada bir ilke imza attı

Türk
savunma sanayisinin lider kuruluşu ASELSAN, Türkiye’nin Araştırma Üniversiteleri GTÜ, GAZİ, İTU, ve ODTU arasında imzalanan protokol ile savunma sanayisinde kritik teknolojilerin millileştirilmesi ve bu projelerin başarıyla sonuçlandırılmasına ivme kazandıracak bir akademi kuruldu.

ASELSAN, aralarında Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ)'nin bulunduğu 4 araştırma üniversitesiyle 'Üniversiteler Arasında Lisansüstü Eğitim Protokolü' imzaladı. 

Ankara'da yapılan Lisansüstü Eğitim Protokolü ile  ASELSAN Akademi Tanıtım toplantısına Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ASELSAN ve programında yer alan üniversitelerin yöneticileri katıldı. 

Bir sanayi kuruluşu ile birden fazla üniversitenin iş birliğine gitmesi şeklinde uygulanan model olan programa YÖK koordinasyonunda, Gazi Üniversitesi(GAZİ), Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) dahil oldu. 

Üniversite-sanayi iş birliğinde dünyada bir ilkin gerçekleştirildiği ASELSAN Akademi teknoloji ve mühendislik alanındaki uzman ve yenilikçi yapısıyla Türkiye'nin savunma sanayisine katkı yapacak ve bu alandaki programların yeniden yapılandırılmasına imkan tanıyacak. YÖK ile yapılan protokol kapsamında ASELSAN, üniversitelerin dış kampüsü işlevi üstlenerek üniversite fabrikaya taşınmış olacak.

Yapılan işbirliği ile ilgili açıklama yapan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü ve ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Haluk Görgün ülkemizin kritik alanlarda yaptığı millileşme hamlesinin içinde GTÜ olarak yer almaktan büyük heyecan  duyduklarını söyledi. 

Görgün, "Hem Aselsan adına hem de GTÜ adına katkı vermekten heyecan duyduğum ASELSAN Akademi lansmanı Ankara'da gerçekleşti. GTÜ, GAZI, ITU, ve ODTU nün ortak kampüsü ve birlikte çalışma platformu oluştu. Savunma sanayinin gelişmesine, üniversitelerimizin gelişmesine insan kaynağının gelişmesine katkısı olacak inşallah" ifadelerini kullandı. 


Son Güncelleme: 09.03.2018 11:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37