banner55

GTÜ öğrencileri Yunus Emre'nin hayallerine dokundu

GTÜ öğrencileri Yunus Emre'nin hayallerine dokundu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
31 Mart 2018 Cumartesi 21:38
GTÜ öğrencileri Yunus Emre'nin hayallerine dokundu

Özellikle
proteze erişemeyen çocuklar için başlatılan projeye GTÜ öğrencileri de katkıda bulunarak, Hataylı Yunus Emre’ye mekanik el yaptılar.  
Bir çocuğun hayali ile teknolojiyi buluşturan IEEE Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) öğrenci topluluğu birimleri olan, Sosyal Sorumluluk Komitesi öğrencileri ve Robotics Automations Society  Robotel projelerini tamamladılar. 

Protez ihtiyacı duyan bireylere kişiye özel ölçü ve niteliklerde 3 boyutlu yazıcılarla üretilmiş, ekonomik ve kullanılabilir bir Robotel yapma projesi olan sosyal sorumluluk hamlesi, Enabling The Future hareketinin başlattığı bir proje. 

Uluslararası alanda yürütülen bu hareketin Türkiye ayağını üslenen Robotel Türkiye Platformu desteği ile gönüllü GTÜ IEEE Öğrenci Topluluğu üyeleri bu projeye katıldılar. 

GTÜ öğrencileri Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Yunus Emre’ye mekanik bir el olan robotel tasarladılar. Öğrenciler ölçü alma, tasarım ve baskı aşamalarını gerçekleştirdikten sonra Hatay’a giderek Yunus’u  roboteli ile buluşturdular. 

Bu süreçte GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün öğrencilere her türlü desteği gösterdiğini belirten kulüp öğrencileri, Yunus Emre’nin ailesi ve süreç boyunca görev almış emeğini esirgememiş herkese teşekkür ettiler. Yunus Emre’ye el uzatabilmenin büyük gururunu yaşadıklarını belirttiler.   


Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 31.03.2018 22:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37