banner55

'GTU Uzay Takımı' ABD'de, Türkiye'yi temsil edecek

'GTU Uzay Takımı' ABD'de, Türkiye'yi temsil edecek

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Mart 2018 Salı 17:25
  'GTU Uzay Takımı' ABD'de, Türkiye'yi temsil edecek


GTÜ Robotik ve Otomasyon Kulübü bünyesindeki 'GTU-SAT' (Gebze Technical University Satellite Team) Takımı CanSat Competition’da Türkiye’yi ve GTÜ’yü Amerika Birleşik Devletleri’nde temsil edecek.

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) öğrenci topluluğu Robotik ve Otomasyon Kulübü’nün hazırladığı "Model Roket Yardımıyla Fırlatılan İleri Düzey Model Uydu Tasarımı ve Uygulaması" adlı proje Amerikan Uzay Kurumu (AAS) ile Amerikan Uçak ve Uzay Enstitüsü'nün (AIAA) düzenlediği ve NASA’nın desteklediği CanSat Competition’da ülkemizi temsil edecek. 

Dünyanın dört bir yanından seçkin üniversitelerden birçok  takımın başvuruda bulunduğu yarışmanın ön eleme aşamasını 40 takım başarıyla geçebildi. Ön eleme aşamasında takımların sunduğu çalışma raporu üzerinden NASA ve American Astronautical Society yetkilileri takımlarla telekonferans görüşmesi yaparak finale kalan takımları belirledi. 

GTÜ öğrencilerinden oluşan GTU-SAT takımı 100 üzerinden 98.2323 puanla Dünya genelinde 139 takım arasından 8. olarak ön elemeyi geçmeyi başardı. GTU-SAT 6-8 Haziran 2018 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas Eyaleti’nde düzenlenecek olan yarışmaya katılmaya hak kazandı.

"REKTÖRÜMÜZ BİZE İNANDI"

GTU-SAT  Takımı kaptanı Muhammet İkbal Elek yaptıkları çalışma ile ilgili şunları söyledi: 

Yaklaşık 8 aydır bu başarının gerçekleşmesi ve neler yapabileceğimizi herkese göstermek için gece gündüz çalıştık. Uluslararası arenada Dünya’nın en iyi üniversiteleri arasına girerek Ülkemizi ve Üniversitemizi temsil edeceğimiz için gururlu ve mutluyuz. Bu başarının gerçekleşmesinde bizlerden desteğini esirgemeyen sayın Rektörümüz Prof.Dr.Haluk Görgün'e bize inandığı arkamızda durduğu ve her türlü yardımı esirgemediği için teşekkürü bir borç biliriz. 

Hedefimizde ilerlerken yanımızda bulunan danışmanımız Fuad Alıewe, TTO Genel Müdürümüz Abdurrahman Güngör'e ve SKS Daire Başkanımız Hamit Yıldırım’a da desteklerinden ötürü teşekkür ederiz. Önümüzdeki bu süreçte ülkemiz ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz.

GTU-SAT Ekip üyeleri Muhammet İkbal Elek (Team Leader ), Berk Varımlı, Eda Nur Hepgül, Ozan Can Balkışlı, Bahar Güçlü, İlkay Savcı, Ozan Şelte. 


Son Güncelleme: 13.03.2018 17:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37