banner55

GTÜ ve HAVELSAN imzaları attı

GTÜ ve HAVELSAN imzaları attı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Ocak 2018 Pazartesi 11:23
  GTÜ ve HAVELSAN imzaları attı


Savunma sanayide yerli ve millileşme sürecine katkı sağlamak için GTÜ ve HAVELSAN arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ülkemizin önde gelen savunma sanayi kuruluşlarından olan HAVELSAN ile Savunma Sanayii İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) kapsamında işbirliği protokolü imzaladı. HAVELSAN’ın Ankara’da bulunan tesislerinde, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün'ün ve HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay tarafından imzalanan protokol ile artırılmış gerçeklik (AG) ve sanal gerçeklik (SG) teknolojisini içeren projeler çalışılacak. 

GTÜ Rektörü Prof.Dr. Haluk Görgün konu ile ilgili olarak şunları söyledi: 

Ülkemizde milli ve yerli askeri sistemlerin geliştirilmesi ve üretimi vizyonu çerçevesinde yapılan çalışmalar son hızla devam etmektedir. Bu vizyon kapsamında, askeri sistemlerin yeni teknolojiler kullanılarak geliştirilmesi, mevcut askeri sistemlerin kabiliyetlerini artıracağı öngörülen yeni teknolojilerin bu sistemlere kazandırılması, sistemlerin kalitesini ve verimini yükselteceği için, en önemli hedeflerden birisi haline gelmiştir. 

Bu hedef çerçevesinde yapılan araştırmalarda Artırılmış Gerçeklik (AG) ve Sanal Gerçeklik (SG) teknolojilerinin gün geçtikçe daha çok alanda uygulanmaya başladığı görülmüştür. Üniversite olarak bizde milli askeri platformlarda görev yapan kullanıcıların operasyonel ve taktiksel anlamda durumsal farkındalığının yükseltilmesinde ve analiz kabiliyetlerinin artırılmasında etkili olacak bir proje üzerinde HAVELSAN ile birlikte çalışacağız.  


Son Güncelleme: 15.01.2018 11:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37