banner55

GTÜ ve Teknopark İstanbul iş birliğine imza attı

GTÜ ve Teknopark İstanbul iş birliğine imza attı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Ağustos 2017 Cuma 11:51
  GTÜ ve Teknopark İstanbul iş birliğine imza attı

 
Ar-Ge faaliyetleri, inovasyon ve teknolojik üretimlerin desteklenerek üniversite sanayi işbirliğinin artırılması adına önemli bir adım daha atıldı. Türkiye'nin en önemli inovasyon merkezlerinden biri olan Teknopark İstanbul ile bilim ve teknoloji üssü GTÜ iş birliği protokolü imzaladı.   

Akademik ve bilimsel çalışmaları ile teknoloji üreten Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) bu çalışmalarını paydaşları ile paylaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda karşılıklı etkileşimlerine bir yenisini ekleyen GTÜ Teknopark İstanbul ile el sıkıştı.

GTÜ ve Teknopark İstanbul arasında imzalanan protokol Teknopark İstanbul Turgut Özal Toplantı Salonu’nda 2 Ağustos 2017 tarihinde GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve Teknopark İstanbul Genel Müdürü M. Bilal Macit tarafından imzaların atılması ile tamamlandı.

GTÜ ile Teknopark İstanbul, işbirliği kapsamında Üniversite-Sanayi İşbirliğine dayalı proje faaliyetleri, eşleştirme, fikri mülkiyet hakları, girişimcilik ve inovasyon değerlendirmeleri başta olmak üzere, farklı konularda karşılıklı faaliyetlerde bulunacaklar.

Protokol, taraflar arasında iş birliğinin ve bilgi paylaşımının artmasını, uzman havuzunun paylaşılmasını, tarafların personellerinin uzmanlık kazanımlarını artırmayı, bölgelerinden gelen taleplerin karşılanmasında ihtiyaç halinde tarafların birbirine destek olmalarını ve karşılıklı iletişim içerisinde faaliyetler yürütmeyi kapsıyor.

Üniversite-Sanayi iş birliği ve teknoloji transferi faaliyetleri konusunda karşılıklı faydanın çoğaltılmasının hedeflendiği protokolden, GTÜ öğrencileri de yararlanacak. TeknoStaj programlarında Teknopark İstanbul GTÜ öğrencilerine öncelikler sağlayacak. 

 
Son Güncelleme: 04.08.2017 11:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37