banner55

GTÜ'de yeni nesil diş macunu geliştirilecek

GTÜ'de yeni nesil diş macunu geliştirilecek

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Aralık 2018 Cuma 12:01
 GTÜ'de yeni nesil diş macunu geliştirilecek



GTÜ'de
geliştirilecek olan diş macunu  led ışıkta aktifleşerek ağızdaki tüm mikropları öldürecek. KOSGEB tarafından desteklenen proje ile dünyada örneğine rastlanmayan yeni nesil bir diş macunu Türkiye'de üretilecek.  

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Temel Bilimler Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Mahmut Durmuş'un yürütücüsü olduğu 'Fototerapötik Antimikrobiyal Diş Macunu Geliştirilmesi' isimli proje, KOSGEB tarafından AR-GE ve İnovasyon Destek Programı çerçevesinde desteklenmeye uygun bulundu. 

Proje kapsamında ülkemizde bulunmayan ve dünyada örneğine rastlanılmayan yeni bir diş macunu ve bu diş macununu aktifleştirebilecek üzerinde belli dalga boyunda ışık veren LED lamba bulunduran diş fırçasının geliştirilmesi hedefleniyor. 

Geliştirilmek istenilen bu diş macunu, halihazırda kullanılmakta olan diş macunlarından farklı olarak bilinen klasik diş temizliğinin yanı sıra aynı zamanda diş fırçası üzerindeki ışık ile aktive edilerek diş fırçalama sırasında diş eti, diş minesi ve ağız içinde bulunan bakteri, virüs ve mikrop gibi zararlı mikroorganizmaları temizleyerek daha hijyenik diş ve ağız bakımını sağlayacak. 

Bu proje ile kurulacak olan şirket kapsamında yeni nesil diş macunu geliştirilmesinin yanı sıra özellikle ithal kimyasal maddelerin yurtiçinde yerli ve milli olarak üretilmesi üzerine çalışmalar yapılması da hedefleniyor.

Son Güncelleme: 14.12.2018 12:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37