banner55

İZAYDAŞ, çevreci robot İzaybot'u yaptı

İZAYDAŞ, çevreci robot İzaybot'u yaptı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Ekim 2018 Pazartesi 13:34
   İZAYDAŞ, çevreci robot İzaybot'u yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, bakım atölyesinde hurda malzemeler kullanılarak iki yılda tamamladığı çevreci robot İzaybot’u yenilikçi projelerde gençlere örnek olması için Kocaeli Bilim Merkezi’ne teslim etti. Ziyarete açılan yapay zekâ özelliğine sahip İzaybot, özellikle gençler tarafından yoğun ilgi görüyor.

ÜÇ ROBOTUN YAPIMI İKİ YIL SÜRDÜ

İZAYDAŞ bakım atölyesi çalışanlarından Nebi Kılıç öncülüğünde iki yılda tamamlanan (2016 – 2018) çevreci robot İzaybot, Kocaeli Bilim Merkezi’nde hizmet vermeye başladı. Geri kazanımla geleceği kazanmak düşüncesiyle yola çıkan İZAYDAŞ bakım atölyesi çalışanları, hurda makine parçaları ile iki yıl boyunca titizlikle çalışarak üç adet robot tasarladı.

YERLİ VE MİLLİ

285 cm boyunda 580 kg ağırlığında hareket, ses ve yapay zekâ özelliği ile dikkat çeken İzaybot, Kocaeli Bilim Merkezi’nde sergilenirken daha küçük boyuttaki diğer iki robot ise İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü’nde sergileniyor. Robotlar atık ve hurda malzemelerin değerlendirilip yerli ve milli imkânlarla yapılabilecek projeler için gençlere ilham kaynağı olması açısından takdir görüyor. Projenin mimarı İZAYDAŞ Bakım Atölyesi çalışanlarından Nebi Kılıç, "Bu projenin amacı 'Temiz çevre sağlıklı toplum' sloganımız ile farkındalık oluşturmaktır" dedi.

SARAÇ: GENÇLERE İLHAM OLSUN

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, hurda makine parçalarının değerlendirilerek yapılan üç robotun ilki olan İzaybot'u Kocaeli Bilim Merkezi bünyesinde gençlerin hizmetine sunduklarını belirtti. Saraç, "Hızla gelişen teknolojiyi yakalamak üretmeyi teşvik etmek adına, ülkemiz gençlerine çok daha başarılı ve yenilikçi projeler için fikir vermesini, ilham kaynağı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. 
Son Güncelleme: 01.10.2018 13:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37