banner55

Madencilikte devrim: Tozu yok eden formül bulundu

Madencilikte devrim: Tozu yok eden formül bulundu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
27 Kasım 2017 Pazartesi 12:04
Madencilikte devrim: Tozu yok eden formül bulundu
Yakıt ve enerji tasarrufu sağlıyor, maden kazalarını azaltıyor

Kimya sektöründe yenilikçi üretim anlayışıyla 22 yıldır yüzde yüz yerli sermaye ile faaliyet gösteren GREEN Chemicals A.Ş., AR-GE çalışmaları ile kendi geliştirdiği maden endüstrisi ürünü olan MINE-Treat® markasıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek madenlerde tozsuz çalışmanın formülünü buldu.

27 Kasım 2017, Kocaeli – Madencilik alanında üretimde kaliteyi üst seviyeye çıkarmak için tasarlanan yeni ürünle birlikte; altın ve gümüş madenleri başta olmak üzere, kömür madenlerinde de sıkça kullanılmaya başlanan MINE-Treat® sayesinde, maden işletmeleri yollarında, stok alanlarında ve proseslerde oluşan toz bastırılıp kontrol altına alınıyor.
FARKLI MEYVELERİN YAĞLARINDAN, TEMİZ VE GÜVENLİ MADENLERE
GREEN Chemicals Toz Kontrol Programı, yollarda oluşan tozu bastırma ve kontrol altına alma amacıyla, çevreye duyarlı yüzey aktif maddelerin ve aynı zamanda içeriğinde farklı meyvelerin yağlarından oluşan mineraller de bulunan MINE-Treat® sayesinde insan sağlığı ve çevre güvenliğini de korumuş oluyor. 

Konuyla ilgili bilgiler veren GREEN Chemicals Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Ay; geliştirdikleri bu ürün sayesinde tozun oluşturabileceği, insan sağlığına ve çevreye zararlı durumların önüne geçerek, yakıt, enerji ve su tasarrufu imkânı sağladıklarını belirtti.  

Cengiz Ay ayrıca; altın ve gümüş üretimi yapanlar başta olmak üzere tüm madenlerde üretim süreçlerinin sorunsuz ve daha verimli çalışmasına yardımcı olduklarını söyledi. Yüksek performanslı kimyasal teknoloji içeren MINE-Treat®  ve yan maddelerinin özel formüle edilmiş, flotasyon kimyasalları, vizkozite ayarlayıcılar, yüksek performanslı kireç önleyici antiscalantlar ve dispersantlar gibi ürünlerden oluştuğunu da sözlerine ekledi.

MADENCİLİĞİN GELİŞİMİ İÇİN ÇEVRE DOSTU KİMYASAL
MINE-Treat® paleti, GREEN Chemicals'ın enerji optimizasyonu ve sürdürülebilir performans için madencilik sektörüne sunduğu, çevre dostu, çıkarılan maden üzerinde ince bir koruma tabakası oluşturan ve biyolojik olarak parçalanabilen bir teknolojidir. 

Madenciliğin gelişimi için büyük öneme sahip ürünün avantajları arasında; sulama araçları sayılarında azalma, kullanılan su miktarı ve bakım maliyetlerinde azalma, cevher kayıplarını önleme gibi özellikleri göze çarpıyor. Geliştirilen ürünün maden endüstrisinde tercih edilme sebeplerinin başında ise; düşük maliyetli olması, yakıt ve enerji tasarrufu sağlaması ile maden içi yolların güvenli hale gelmesi ile kazalarda azalmayı sağlaması geliyor.  


Son Güncelleme: 27.11.2017 12:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37