banner55

Milli, yerli Ar-Ge ve İnovasyonun zirvesi Eylül'de İstanbul'da

Milli, yerli Ar-Ge ve İnovasyonun zirvesi Eylül'de İstanbul'da

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
03 Ağustos 2017 Perşembe 11:25
Milli, yerli Ar-Ge ve İnovasyonun zirvesi Eylül'de İstanbul'da



Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG)
tarafından ilki geçen yıl düzenlenen Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, 6-7 Eylül 2017 tarihlerinde ikinci kez Türkiye'nin geleceğine ışık tutacak.

Türkiye’nin 2023 hedeflerine taşıyacak araştırma – geliştirme ve inovasyon çalışmalarını ve liderlerini bir araya getirecek 2. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi'nde Türkiye’nin inovasyon ve Ar-Ge liderleri konuşacak. Bazıları ilk kez olmak üzere Türkiye'nin milli ve yerli projeleri görücüye çıkacak.

Türkiye’nin dünya lideri olma hedefi için olmazsa olmazlarından olan Ar-Ge ve inovasyonun liderleri İstanbul’da bir araya gelecek. Türkiye’nin geleceği yeni yerli ve milli projeler sergilenecek. 6-7 Eylül 2017 tarihlerinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde 2. MMG AR-GE İNOVASYON ZİRVESİ ve SERGİSİ Mimar Mühendisler Grubu (MMG) tarafından düzenleniyor.

TÜRKİYE’NİN AR-GE VE İNOVASYON LİDERLERİ BİR ARAYA GELİYOR

Zirvede bu yıl 10 oturumda inovasyon ve Ar-Ge’nin lideri 40 konuşmacı kendi alanlarında Türkiye’nin geleceğini konuşacak. Sergide ise, Türkiye’nin milli ve yerli projeleri dâhil, bazıları ilk kez sergilenecek inovatif projeler sergilenecek.

Türkiye’nin milli, yerli Ar-Ge ve inovasyonunun konuşulacağı panellerin başlıkları şöyle:


Bilgi Ekonomisine Geçiş,
Savunma, Uzay ve Havacılık Alanında Milli Projeler,
Yerli ve Milli Ulaşım Teknolojileri,
İklim Değişikliği ve Yeşil Teknolojiler,
Yerel Kalkınma: Teknokentler ve Sanayi Kümelenmeleri,
Enerjinin Depolanması ve Yeni Nesil Batarya Teknolojileri,
Ar-Ge ve İnovasyonun Finansmanı,
4.5G Teknolojilerinin Getirdiği Yerlilik ve Yenilik Fırsatları,
Sağlık Sektöründeki Yerlilik ve Yenilik Fırsatları,
Sivil Havacılıkta Başarılı Yerlileştirme ve Yenilik Hikâyeleri başlıklarında paneller gerçekleştirilecek.

'YERLİ YENİLİK' İÇİN LOKOMATİF OLACAK ZİRVE

İki gün sürecek zirvede düzenlenen oturumlarda; savunma sanayinden ulaştırmaya, sağlıktan iletişime kadar pek çok alanda fırsatlar ve alternatif modeller tartışılacak. Yerlileşme ve millileşme konularında engel teşkil eden konular hakkında çözüm önerileri üretilecek. Kalkınma ve ilerlemenin olmazsa olmazı 'Yerli yenilik' kavramlarının tanımlanmasına öncülük edilirken, merkezinde bilgi ekonomisinin yer alacağı yerel kalkınma modelinin oluşturulmasıyla ilgili sivil inisiyatif oluşturmak üzere çalışmalar gerçekleşecek. Bilgi ve yenilik ekonomisi kapsamında ulusal desteklerin yanında ek finansman kaynakları oluşturulmasıyla ilgili müzakereler yapılacak.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı himayelerinde; Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, DEİK ve TOKİ'nin katkıları ile düzenlenecek zirve kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından Üniversiteler, Teknoparklar, Kalkınma Ajansları ve Ar-Ge Merkezleri’ni Türkiye’nin geleceği için bir araya getirecek. 


Son Güncelleme: 03.08.2017 11:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37