banner55

OpenLab'ta GTÜ öğrencileri bilime doydu

OpenLab'ta GTÜ öğrencileri bilime doydu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Aralık 2018 Çarşamba 12:07
 OpenLab'ta GTÜ öğrencileri bilime doydu

GTÜ öğrencileri uygulama pratiklerini geliştirecekleri, canlı laboratuvar etkinliğinde akademisyenlerle bir araya gelerek önemli bir bilgi aktarım platformu oluşturdular. 

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) IEEE  Engineering in Medicine and Biology Society (EMBS) tarafından GTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde uygulamalı laboratuvar etkinliği OpenLAB gerçekleştirildi. 

GTÜ ve farklı üniversitelerden öğrencilerin katılımının olduğu etkinliğe uzman akademisyenler ve sektör temsilcileri bilgi ve deneyimleri ile katkılarını sundu.
 
Geleceğin bilim insanı olan öğrencilerin, uzman hocalar ile beraber canlı laboratuvar ortamında uygulama yapabildikleri ve bunları gözlemleyebildikleri bir organizasyon olmasının yanında alanında yetkin hocaların oturumları, poster sunumları ve farklı workshoplarla çeşitli kazanımlar sağlayan interaktif bir organizasyon yapıldı. 

Etkinliğin açılış oturumu GTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Uygar Halis Tazebay'ın 'Sıvı Membransız Organellerin Oluşumu' konulu sunumu ile başladı. Oturum sonrasında uzman hocalar eşliğinde 'PCR (Polymerase Chain Reaction)' ile 'Antibiyotik Direnci Deneyleri' yapıldı ve tartışma ortamı yaratıldı. 

Çeşitli canlıların mikroskopta incelenmesi ile hızını kesmeyen program GTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Tamer Yağcı'nın 'Antikor Üretimi: Medikal-Endüstriyel Uygulamaları' konulu sunumu ile devam etti. 

İngiliz Kültür Şube Müdürü Tahir Aslan'ın 'Creative Idea Atolyesi-Zirveye Adım Adım Bilgi Yarışması'ndan oluşan iki adımlı Workshop'ı ile ilk gün tamamlandı.

İkinci gün ilk oturum Metis Biyoteknoloji'den Ahmet Yaşar Aslan'ın 'Biyoteknolojik Çalışmalarda Birincil ve İkincil Hava Bariyerleri' konulu sunumu ile başladı. Devamında deneyler için yetiştirilen bitkilerin gelişimini sağladığı seralar gezildi ve 'Bitki Doku Kültürü İnceleme' çalışması yapıldı. 

Nicat Cebrailoğlu eşliğinde 'Bitkilerde CRISPR Uygulamaları 'gRNA Dizaynı' konulu Workshop ile devam eden program, katılımcıların bir önceki gün yaptıkları deneylerin sonuçlarını tartışması için laboratuvarları ziyaret etmesi ve fikirlerini paylaşması ile devam etti. 

Hem sosyal hem de bilimsel bir paylaşım ortamının sağlandığı bu etkinlik sürpriz çekilişler ve hediyeler ile sonlandı.
Son Güncelleme: 19.12.2018 12:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37