banner55

Polisan Kimya, Ar–Ge Merkezi oldu

Polisan Kimya, Ar–Ge Merkezi oldu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Temmuz 2017 Cumartesi 11:10
Polisan Kimya, Ar–Ge Merkezi oldu



Türkiye kimya sektöründe 50 yılı aşkın süredir hizmet veren Polisan Kimya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belgelendirilerek Ar-Ge Merkezi olmaya hak kazandı. Polisan kimya, 6 Haziran 2017 tarihi itibarıyla 507. Ar-Ge Merkezi belgesine sahip kurum oldu.

Polisan Holding’in iştiraki Polisan Kimya, sektörde 50 yılı aşkın tecrübesini, Ar-Ge Merkezi unvanı alarak taçlandırdı. Polisan Kimya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 5746 sayılı kanun çerçevesinde incelenip onaylandıktan sonra belgelendirilerek 6 Haziran 2017 tarihi itibarıyla 507. Ar-Ge Merkezi belgesine sahip kurum oldu.
 
POLİSAN HOLDİNG, CİROSUNUN YÜZDE 2-2,5'İNİ AR-GE YATIRIMLARI İÇİN AYIRIYOR 
Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi aldıkları belgeye ilişkin yaptığı açıklamada, Polisan'ın her zaman Ar-Ge faaliyetlerine önem veren bir kurum olduğunu belirterek, rekabette her zaman güçlü olmak adına zorlu dönemlerde dahi Ar-Ge ve inovasyona yaptıkları yatırımları hız kesmeden sürdürdüklerini kaydetti. 

Misyonu; üreteceği üstün hizmet ve ürünlerle Türk toplum ve ekonomisinin gelişiminde pay sahibi olmak, çevreye ve bulunduğu sektörlere yüksek katma değer yaratmak olan Polisan Kimya’nın, Ar-Ge faaliyetleri ile büyüme stratejisini benimsediğini kaydeden Erol Mizrahi, "Bu doğrultuda Polisan Kimya Ar-Ge’si ile daha da büyüyerek rekabet ettiği sektörlerde lider olmayı hedeflemektedir" dedi.
 
Erol Mizrahi, bilgi ve becerilerini ortaya koyup belgenin alınmasında emeği geçen Polisan Kimya Ar-Ge Merkezi çalışanlarını kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

POLİSAN KİMYA
Polisan Kimya'da, Formaldehit ve Üre Reçineleri, Aus-32 (AdBlue©), beton – çimento katkıları ve yeraltı kimyasalları üretimlerini gerçekleştirilmektedir. TÜV tarafından verilen ISO 9001 Kalite Güvence Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgeleri ile AUS 32(AdBlue™) ve beton katılarının gerektirdiği VdA ve CE sertifikalarına sahiptir. 

Formaldehit reçineleri ve su bazlı tutkal üretimi yapmak üzere Türkiye’de kurulan ilk firma olan Polisan Kimya, 2014 – 2015 yıllarında yapılan toplam 6 milyon USD yeni teknoloji yatırımıyla çevreye duyarlı ve ekonomik verimliliği yüksek üretim olanağına kavuşmuştur. Polisan Kimya, ayrıca zararlı egzoz gazlarını, su buharı ve azota dönüştüren ve kamyon, otobüs, iş makinelerinde kullanılması zorunlu bir sıvı olan Adblue© üretimini gerçekleştirmektedir. 

Polisan Kimya, 2010 yılında başladığı üretimle bugün Alman Otomotiv Endüstrisi Vakfı (VDA) ve CE sertifikalarına sahip Türkiye’deki en büyük AdBlue© üretici ve satıcısıdır. 2010 yılında ortaklık olarak başlanılan Yapı Kimyasalları şirketi 2016 yılı itibarı ile %100 Polisan iştirakine dönüştürülmüştür. 

Yeni oluşumla birlikte beton ve çimento katkı kimyasalları üretiminde en kısa sürede pazarda hak ettiği yere gelmeyi hedeflemektedir. Bu amaçla 2016 yılında Dilovası’ndaki tesisin yanı sıra Adana ve Samsun’da üretim tesisleri hizmete açılmıştır. 

Yurtdışı yatırımlarına da odaklanan Yapı Kimyasalları, Eylül ayı itibari ile Fas’ın Casablanca şehrinde yeni bir üretim tesisini daha devreye alacak, böylelikle Kuzey Afrika pazarına adım atılmış olacaktır. 2017 yılı itibarıyla yeraltı kimyasalları alanında da üretim yapmaya başlayan Polisan Kimya, bu segmentte de çok kısa sürede adını duyuracaktır.  


Son Güncelleme: 22.07.2017 11:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37