banner55

Robot Olimpiyatları GTÜ'de başladı

Robot Olimpiyatları GTÜ'de başladı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Nisan 2018 Cumartesi 00:17
 Robot Olimpiyatları GTÜ'de başladı
 

Gebze Teknik Üniversitesi’nde bu yıl ilk defa düzenlenen 400'ün üzerinde ekibin katıldığı Robot Olimpiyatları başladı. Robotlar 7 kategoride 6-7-8 Nisan tarihleri arasında gün boyu kampüste bulunan çeşitli parkurlarda yarışacak. 

Bölgesine sürekli ilkleri yaşatan Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ)'nde I. Uluslararası Gebze Teknik Üniversitesi Kelebek Robot Olimpiyatları yapılan açılış töreni ile başladı.GTÜ Kampüsü spor alanlarında çeşitli parkurların oluşturulduğu yarışmalara 400 üzerinde çeşitli illerden gelen farklı yaş gurubu ve okul kademesinden ekipler katılıyor.  

6-7-8 Nisan tarihleri arasında herkesin ücretsiz katılımına gün boyu açık olan robot yarışları GTÜ dışında iki kategoride de Hünkar Çayırı ve Bilişim Vadisinde gerçekleşecek. Yarışmacılar Çizgi İzleyen, Mikro Sumo, Labirent Çözen, Hünkar Çayırı, Kelebek Drone Ligi, G.T.Ü, Serbest Kategori’den oluşan 7 farklı kategoride yarışacak ve pazar günü yapılacak olan finalde ödüllerini alacaklar. 

ÜLKEMİZİ ABD'DE TEMSİL EDECEĞİZ
I. Uluslararası Gebze Teknik Üniversitesi Kelebek Robot Olimpiyatları GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün katılımı ile 6 Nisan Cuma günü GTÜ Prof. Dr. Ahmet Ayhan Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kelebek Robot Olimpiyatları Genel Koordinatörü Muhammet İkbal Elek olimpiyat kategorileri hakkında bilgilendirmelerde bulunası ile başladı. Törende Selamlama konuşmasını GTÜ Robotik ve Otomasyon Kulübü Başkanı Bahar Güçlü yaptı. 

Güçlü, "Son yıllarda dünya genelinde yeni teknoloji ve hamleler meydana gelmektedir. Ülkemizde robotik ve otomasyon çalışmalarının değerinin artığı bu dönemde bizlere de kulüp olarak robotik alanda çalışmakta olan öğrencileri, akademisyenleri ve sektörde yer alan değerli katılımcıları düzenlediğimiz etkinlikler vasıtası ile bir araya getirmeyi hedef alarak Kelebekro'yu gerçekleştiriyoruz. 

GTÜ Robotik ve Otomasyon Kulübü olarak ülkemizde bu konuda farkındalık yaratmak robotik otomosyon çalışmalarını hem projelerimizle hem çalışmalarımızla mümkün olduğunca çok kişiye ulaştırmaktır. Bu bağlamada bizde kulüp olarak bu yıl NASA'nın desteklediği ABD'de düzenlenecek CanSat Competition yarışmasında  GTU-SAT Takımı olarak  ülkemizi ve üniversitemizi temsil edeceğiz. Kelebek Robot Olimpiyatlarının ortaya çıkmasında bize gönülden inana ve desteklerini esirgemeyen değerli Rektörümüz Prof. Dr. Haluk Görgün ve GTÜ ailesine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
  
ÜLKEMİZİN HEDEFLERİNİ SİZ GERÇEKLEŞTİRECEKSİNİZ

Törende katılımcılara 'Robot sevdalıları' hitabı ile konuşmasına başlayan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün şunları söyledi:

Heyecanla günlerdir bu yarışmaya hazırlandığınızı kulübümüzün bize bildirimleri sayesinde biliyorum. Yakinen gözlemledim kulübümüz bu etkinliğe çok emek verdi. Sizlerle birlikte robot teknolojilerine, bu işin bilgi birikimine özellikle yarışma ile başlayışta birçok teknolojik problemin çözümü olabilecek çözümlerin yarışmalar vesilesi ile ülkemize hizmet edeceğine inandıkları için çok çalıştılar. 

Sizlerde bu yarışmalarda bilgi birikimleriniz artırırken aynı zamanda, robot teknolojisine, bilişime, yazılıma, interdisipliner çalışmalara inana insanların ilgisini artırmaya çalışıyorsunuz. Bunun için ben sizleri, robot sevdalıları olarak tanımlıyorum. 

Çok yakın bir gelecekte 50 milyarın üzerinde robotun dünya üzerinde çalışacağı insanlara, teknolojiye ve üretime hizmet edeceği söyleniyor. Sizlerin de  bu kulvarda dünyada ülkemizin beklediği sonuçları bu yarışmalarla bireysel emeklerinizin, ürünlere dönüşmesi ile inandığınız bu teknolojiye karşı kendinizi geliştirme yolunda ortaya koyduğunuz performansla gerçekleştireceksiniz. 

Bizler sizlerin teknolojiyi en iyi şekilde özümseyip yeni ürün,  fikirler ve teknolojik ürünler ortaya koymanız konusundaki gayretlerinize her zaman destek olamaya çalışacağız. Kelebek olimpiyatlarını bir yarışma olarak görmeyin bir robot festivali 3. günün sonunda derecelendirmeler yapılacak birinciler, ikinciler, üçüncüler kategorilerinde ödüller alacak ben şimdiden ilan ediyorum bu yarışmaya katılan herkes bence şampiyondur.
Son Güncelleme: 07.04.2018 00:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37