banner55

Robotlar, Kocaeli Bilim Merkezi'nde yarıştı

Robotlar, Kocaeli Bilim Merkezi'nde yarıştı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Nisan 2019 Pazartesi 11:36
 Robotlar, Kocaeli Bilim Merkezi'nde yarıştı

Kocaeli’de ilk kez düzenlenen VEX Robotics Turnuvası, Kocaeli Bilim Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kocaeli Bilim Merkezi, Eğitimde İnovasyon Derneği ve Beşsekiz Ortaokulları işbirliği ile Kocaeli’de ilk kez VEX Robotics Turnuvası düzenlendi. Kocaeli Bilim Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmada robotik bilimiyle genç yaşlarda tanışan öğrenciler, yıl içerisinde tasarladıkları robotları sunarak yarıştı. Türkiye genelinde ilk ve ortaokul seviyesinde eğitim gören 100 öğrenci yarışmada mücadele etti. Turnuva şampiyonluğunu; ‘’Infinite Mind (Beşsekiz Ortaokulları) – Makermust (Era Okulları)’’  takımları paylaştı. 

KOCAELİ’DE İLK KEZ DÜZENLENDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geleceğin mühendislerini ve bilim adamlarını yetiştirme adına gerçekleştirdiği etkinliklerle vatandaşlardan tam not alırken son olarak VEX Robotics Turnuvası’na ev sahipliği yaptı. Kocaeli’de ilk kez düzenlenen turnuvada her yıl heyecanlı bir mühendislik problemi oyun formatı veriliyor. Öğrenciler; öğretmenleri ve mentorları rehberliğinde robotlar yapıp yıl boyunca düzenlenen yarışmalara katılıyor. Bu yarışmalarda önemli mühendislik becerileri ile birlikte öğrenciler ekip çalışması, iletişim, işbirliği, proje yönetimi ve eleştirel düşünme gibi hayat becerileri kazanıyor. 

GELECEĞİN MUCİTLERİ YETİŞİYOR

Yarışmaya katılan öğrencilerin yüzde 95’inin ingilizcesi Science, Technology, Engineering ve Math(STEM) konu alanlarına ilgi duyması ve STEM’le ilgili kariyerlere yönelmesi VEX Robotics Yarışması’nın öğrencileri geleceğin mucitleri olmaya hazırladığının bir kanıtı olarak görünüyor. Robotik Eğitim ve Yarışma Vakfı tarafından düzenlenen VEX Yarışmaları’nda takımlara oyun tabanlı bir mühendislik mücadelesi çerçevesinde birbirlerine karşı oynayacak bir robot tasarlama ve yapma görevi veriliyor. Bu yarışmalarda öğrenciler, sınıfta öğrendikleri STEM kavramları dışında ekip çalışması, liderlik, iletişim ve daha fazla yaşam boyu becerilerini de geliştirerek geleceğe çok daha iyi hazırlanıyor.


BÜYÜK ORGANİZASYONLARLA ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Kocaeli Bilim Merkezi sergi alanları, galeriler ve deney düzenekleri ile binlerce ziyaretçiyi ağırlarken, gerçekleştirdiği eğitim ve atölyelerin yanı sıra tüm Türkiye’den katılım sağlayan ziyaretçiyi ağırladığı büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu güne kadar gerçekleştirilen STEM and Maker Fest, First Lego Junior Yarışması ve son olarak VEX Robotics Turnuvası bu büyük organizasyonlar arasına girdi bile.

Son Güncelleme: 08.04.2019 16:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37